Φανταστείτε να μην ήξεραν ότι το χιόνι στην Αττική θα έρθει και θα είναι πολύ και επίμονο: Η απαράδεκτη εικόνα της Αττικής Οδού

File Photo: Μηχάνημα του στρατού διανοίγει χιονισμένο δρόμο, μετά το «χτύπημα» της κακοκαιρίας «Ελπίδα». AΠΕ ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ




Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Φταίμε κι εμείς φταίτε κι εσείς φταίει κι ο Χατζηπετρής… Αυτές τις ανήκουστες δικαιολογίες ακούμε από νωρίς το πρωί, από όλους τους αρμόδιους, ξεκινώντας από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Αττικής και καταλήγοντας στους υπευθύνους της Αττικής Οδού.

Το σύστημα της προβολής πριν από λίγες ημέρες μας έδειχνε από τηλεοράσεως τα νέα διπλοκάμπινα ερπυστριοφόρα της Περιφέρειας να κόβουν βόλτες, τα εκχιονιστικά και τους τόνους αλατιού, που είχαν παρκάρει σε επίκαιρα σημεία, περιμένοντας την έλευση του χιονιού για να το σκορπίσουν στους δρόμους.

  • Όμως την κρίσιμη ώρα της έλευσης του χιονιού, όλα αυτά τα σύγχρονα μέσα εξαφανίστηκαν. Ακόμη και τα εκχιονιστικά της Αττικής Οδού έμειναν από αλυσίδες. Τι να πούμε τι… Έλεος και ντροπή μαζί. Κι όμως όλοι οι μετεωρολόγοι από ημέρες προειδοποιούσαν ότι το χιόνι στην Αττική θα έρθει και θα είναι πολύ και επίμονο.

Η… δικαιολογία ήταν το περιμέναμε το μεσημέρι και ξεκίνησε λίγες ώρες νωρίτερα. Δεν άκουσαν ποτέ ότι των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Και για να πετάξουν αλλού την μπάλα, μας μιλούσαν αντί για την Αττική Οδό και την Μεσογείων για τα σχολεία που έκλεισαν έγκαιρα.

Σαν να λένε προστατεύσαμε τα παιδιά, αλλά αφήσαμε τον υπόλοιπο πληθυσμό ανυπεράσπιστο. Στα όσα ψέλλισαν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ήταν οι αλυσίδες, που δεν είχαν τα αυτοκίνητα για να κινηθούν στο … Σύνταγμα, καθώς και το εξωφρενικό τι ήθελαν στους δρόμους όλοι αυτοί μεσημεριάτικα.

Κάνουν ότι αγνοούν, ότι το σύνθημα τους ζυγούς λύσατε στο δημόσιο, δόθηκε στις 12 το μεσημέρι, με συνέπεια οι εργαζόμενοι στο δημόσιο να βρεθούν ανυπεράσπιστοι στους δρόμους λίγη ώρα αργότερα. Όσο για την Αττική Οδό που ζήτησε να κλείσει ο δρόμος στις 14:00 και υλοποίησε την απόφαση τέσσερις ώρες μετά η απάντηση είναι απλή. Είστε απαράδεκτοι.

Μετά από όλα αυτά, είναι φυσικό να αναπολούμε τον Ν. Χαρδαλιά αντί του συμπαθή αλλά αναποτελεσματικού Κυπρίου Χρήστου Στυλιανίδη και να αναζητούμε τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, που τον Φεβρουάριο του 2021 έκλεισε προληπτικά την Αττική Οδό, παρά τα πυρά που δέχθηκε, αντί του καθωσπρέπει επικοινωνιολόγου Τάκη Θεοδωρικάκου.

Και οι δύο πρώην πάντα μπαρουτοκαπνισμένοι βρέθηκαν στον τόπο των γεγονότων, αντί αυτών που τους αντικατέστησαν, που από τα ζεστά τους γραφεία κάνουν δηλώσεις και απολογούνται γενικώς και αορίστως.

  • Όσο για την αποζημίωση των 2.000 που εξασφάλισε από τον πάροχο ο Κ. Μητσοτάκης, θα έλεγε κανείς ότι είναι ασπιρίνη σε έναν βαρέως ασθενούντα.

Το θέμα είναι αν ο διαχειριστής, που έχει εισπράξει αμύθητα ποσά όλα αυτά τα χρόνια της διαχείρισης, είναι ικανός να διεκδικήσει και πάλι την ανάληψη της αναδοχής, μια και αποδείχθηκε ανίκανος να κρατήσει την Αττική Οδό ανοιχτή, ή να την κλείσει έγκαιρα προκειμένου να προστατευτούν οι πολίτες.

Όσο για τον Περιφερειάρχη θα πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες της Πρωτεύουσας με πειστικό λόγο, γιατί έκλεισε η Μεσογείων και τι έκανε για τα εκατοντάδες αυτοκίνητα που εγκλωβίστηκαν σε έναν κεντρικό δρόμο της Αττικής.

Όχι υπεκφυγές. Όχι κρυφτούλι. Όχι εμφανίσεις σε φίλια ΜΜΕ, που πετάνε την μπάλα στην εξέδρα ρωτώντας τον για την εκτός δικής του αρμοδιότητας, Αττική Οδό…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Η Τουρκία εκμεταλλεύεται την έλλειψη ομοψυχίας: Το (ελληνικό) βούτυρο στο ψωμί της τουρκικής προπαγάνδας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: