Η Τουρκία εκμεταλλεύεται την έλλειψη ομοψυχίας: Το (ελληνικό) βούτυρο στο ψωμί της τουρκικής προπαγάνδας

FILE PHOTO: Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εθνικής Αμύνης Νικόλαου Παναγιωτόπουλου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα η τελετή υποδοχής των πρώτων έξι μαχητικών αεροσκαφών νέας γενεάς Rafale F3R, τα οποία εντάχθηκαν στο δυναμικό της 332, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΥΠΕΘΑ, STR




Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Στην πολιτική ενίοτε συναντάμε τη νεανική επιπολαιότητα και σπανιότερα την γεροντική. Τι σημαίνει αυτό. Τα αρνητικά σχόλια και ο χλευασμός για την τελετή της παράδοσης των Rafale από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ήρθαν βούτυρο στο ψωμί της τουρκικής προπαγάνδας, που τα έκανε σημαία, με πρώτο όλων τον αγιασμό των νέων αεροσκαφών.

Για όλη αυτή την γκρίνια, αφορμή έδωσε η κυβέρνηση με το σποτ για τα Rafale, που έκλεινε με το λογότυπο της ΝΔ. Το λάθος αυτό το εκμεταλλεύθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση, που βρήκε αφορμή την άφιξη των Rafale για να επιτεθεί στην κυβέρνηση. Όμως ειδικά η Αξιωματική Αντιπολίτευση, φρόντισε πριν να μην ψηφίσει στη Βουλή την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία και το σημαντικότερο, τον προϋπολογισμό για την Άμυνα.

Λίγες μέρες πριν, ακαδημαϊκός και πρώην υφυπουργός με γνωστές θέσεις, που συνοψίζονται στο δώσε και σώσε, είπε σε ρ/φ εκπομπή «η Ελλάδα είναι καλόπιστη και προχωράει με μια πλήρη σειρά προτάσεων οι οποίες είναι εποικοδομητικές, με την έννοια ότι δεχόμαστε, ίσως και τα 10 ν.μ. ως αιγιαλίτιδα ζώνη, η Τουρκία αρνείται να μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε 10 ή 12 ν.μ. και στα ηπειρωτικά εδάφη…».

  • Το πήραν αυτό οι πονηροί γείτονές μας και το έκαναν σημαία, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει υποχωρήσει ήδη και δέχεται τα δέκα μίλια ως αιγιαλίτιδα της ζώνη. Σε αυτές τις δηλώσεις η κυβέρνηση, που προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα, απάντησε με την γνωστή φράση, ότι είναι αναφαίρετο το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια.

Εδώ ισχύει αυτό που λέει ο λαός, ότι μόνη μας βγάζουμε τα μάτια μας, μια και τέτοιου τύπου δηλώσεις από ελληνικής πλευράς είναι βούτυρο στο ψωμί των παρατρεχάμενων του σουλτάνου, για να στηρίξουν αφενός τα έωλα επιχείρημα τα τους, και αφετέρου να τα χρησιμοποιήσουν για προπαγανδιστικούς σκοπούς.

Όταν έχεις την ατυχία να ζεις στα 200 χρόνια του ελεύθερου βίου σου δίπλα σε έναν γείτονα, που δεν έχει χωνέψει ακόμα την ανεξαρτησία σου από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, την οποία επιδιώκει να ανασυστήσει ο εθνικιστής-ισλαμιστής Ερντογάν, τότε επιβάλλεται η εθνική ενότητα, πέρα από την αγορά σύγχρονου αμυντικού υλικού.

Κάποιοι διεθνιστές, που ακούνε τη λέξη πατριωτισμός και σηκώνεται η τρίχα τους, θεωρούν ότι τα Rafale και οι Belhara είναι περιττές πολυτέλειες και το χρήμα πρέπει να δοθεί σε επιδόματα και παροχές εδώ κι εκεί. Δυστυχώς μπερδεύουν το αγαθό της ασφάλειας των πολιτών, που κατοικούν σε αυτή τη χώρα με την ελευθερία, που φτάνει στα όρια της ασυδοσίας.

Ο βάρβαρος και κουτσομπόλης γειτονιάς μας, που δεν καταλαβαίνει από Διεθνές Δίκαιο και προβάλει το Δίκαιο της ισχύος, χρησιμοποιεί ως μέσο πίεσης, αφενός την πολεμική μηχανή που έχει στήσει, και αφετέρου τον υπερπληθυσμό της χώρας του, που του υπόσχεται νέο ζωτικό χώρο.

  • Το γεγονός ότι είπε στην συνάντηση του με στον Μακρόν, μετά το βρισίδι που του έριξε, φτάνοντας στο σημείο να τον χαρακτηρίσει ψυχοπαθή, ότι οι Έλληνες είναι χρεοκοπημένοι και μπαταξήδες και δεν θα σε πληρώσουν για τα Rafale και τις Belhara που τους προμηθεύεις, δείχνει όχι μόνο έναν κακότροπο άνθρωπο, αλλά και έναν Ασιάτη που ταυτίζεται με τον Μπαρμπαρόσα και τους λοιπούς Μογγόλους προγόνους του.

Από την άλλη πλευρά της όχθης, η “πράσινη” νέα υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, χρησιμοποίησε ως πολιτικό επιχείρημα εναντίον της Μόσχας μετά την συνάντηση της με τον Λαβρόφ, τις εκατό και πλέον χιλιάδες βαριά οπλισμένων στρατιωτών της Ρωσίας, που βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία.

Όμως κάνουν ότι δεν βλέπουν οι Γερμανοί, που εφοδιάζουν την Τουρκία με σύγχρονα υποβρύχια την τουρκική στρατιά, που έχει αναπτυχθεί στα μικρασιατικά παράλια, απέναντι στα ελληνικά νησιά, ούτε τα εκατοντάδες αποβατικά σκάφη που κατοικοεδρεύουν στις ακτές τους, απέναντι από τα νησιά του Α. Αιγαίου.

Παρ’ όλα αυτά, με απύθμενο θράσος φωνάζουν για τον υποτυπώδη αμυντικό εξοπλισμό των νησιών του Α,. Αιγαίου και στέλνουν μέχρι και επιστολές στον ΟΗΕ καταγγέλλοντας την Ελλάδα. Όλη αυτού του τύπου ναζιστική προπαγάνδα, που έχουν εξαπολύσει οι γείτονές μας εξ ανατολών, θυμίζει την ελληνική φράση “φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”.

Απέναντι σε αυτή την εξόχως επιθετική πολιτική της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας, κάποιοι εντός των τειχών, που πιστεύουν ότι στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται, για να μην πούμε την φράση του Μάο “ μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση” εξαπολύουν τα βέλη τους για κάθε τι που θωρακίζει την χώρα μας, απέναντι στον επιβουλέα της εδαφικής μας ακεραιότητας.

  • Βεβαίως κάποιος βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με υπουργικό θώκο στο παρελθόν, είχε πει από του βήματος της Βουλής, ότι κι αν πάρουν οι Τούρκοι και κανένα νησί, δεν χάλασε ο κόσμος. Κι αυτό πέρασε χωρίς να ξεσηκωθούν και οι πέτρες.

Όσοι δεν βάζουν την πατρίδα τους και τους ανθρώπους της πάνω από τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, οφείλουν να ξανασκεφθούν τον λόγο που υπηρετούν τα κοινά, και τον λόγο για τον οποίο βρίσκονται στα βουλευτικά έδρανα. Γιατί δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων. Ούτε ο διεθνισμός θα μας σώσει.

Μόνο τα ξύλινα τείχη μπορούν να κρατήσουν τον επιθετικό γείτονά μας. Κι αυτά είναι από την μια η ομοψυχία κι από την άλλη τα σύγχρονα όπλα, που είναι η ασπίδα σε κάθε υποψήφιο κατακτητή…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Στα Πανεπιστήμια η υποκρισία και ο πολιτικός καιροσκοπισμός πάει σύννεφο: Οι καταλήψεις και οι δήθεν “προοδευτικοί”

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: