Επιτέλους κάποια καλά νέα… Σε πτώση η Όμικρον στη Νέα Υόρκη και σε ορισμένες περιοχές της ανατολικής ακτής

People gather for a protest against COVID-19 vaccination mandates outside of the New York State Capitol in Albany, New York, USA, 05 January 2022. EPA, JUSTIN LANE




Ορισμένες μεγάλες πόλεις στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, μεταξύ αυτών η Νέα Υόρκη, οι οποίες επλήγησαν πρώτες από το κύμα της Covid-19 που συνδέεται με την παραλλαγή Όμικρον, άρχισαν να βλέπουν τον ρυθμό των μολύνσεων να μειώνεται, αν και η τάση παραμένει υψηλή σε εθνικό επίπεδο.

Αυτές οι πρώτες ενδείξεις φαίνεται να δείχνουν ότι η κορύφωση θα μπορούσε να καταγραφεί ανά περιοχή, ακολουθώντας ένα σχήμα της ραγδαίας έξαρσης που ακολουθείται σύντομα από μια πτώση, όπως παρατηρήθηκε ήδη στη Νότια Αφρική και τη Βρετανία.

Η Νέα Υόρκη κατέγραφε κατά μέσο όρο 28.500 ημερήσια κρούσματα τη 10η Ιανουαρίου, έναντι 42.000 δύο εβδομάδες νωρίτερα, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα της πόλης.

Η τάση είναι επίσης προς την επιβράδυνση στην Ουάσινγκτον, την αμερικανική πρωτεύουσα, την οποία σάρωσε η Όμικρον.

Ίδιο το πλαίσιο στο Σικάγο ή σε ορισμένες πολιτείες, όπως το Νιου Τζέρσι ή το Μέριλαντ.

Οι ειδικοί, εντούτοις, προσπαθούν να μην βγάλουν βιαστικά συμπεράσματα, μπροστά σε έναν απρόβλεπτο ιό κι ενώ οι περισσότερες πολιτείες καταγράφουν πάντα ανοδικές τάσεις στα κρούσματα.

Η χώρα μετρά αυτή τη στιγμή κατά μέσο όρο 780.000 νέες μολύνσεις την ημέρα.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η Αργεντινή ανακοίνωσε χθες Παρασκευή νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού, επιβεβαιώνοντας 139.853 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ως εκ τούτου, ο συνολικός απολογισμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέβηκε σε 6.932.972 από την έναρξη της πανδημίας.

96 ασθενείς υπέκυψαν σε επιπλοκές της Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων σε 117.901.

Την Τρίτη είχε καταγραφεί το προηγούμενο ρεκόρ μολύνσεων (134.439), καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το τρίτο κύμα της πανδημίας, μετά την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 2.268 ασθενείς, με το ποσοστό των κατειλημμένων νοσοκομειακών κλινών να ανέρχεται στο 41,7% σε εθνικό επίπεδο και στο 41,4% στην ευρύτερη περιοχή του Μπουένος Άιρες.

Η υπουργός Υγείας Κάρλα Βισότι δήλωσε πως η Αργεντινή την περασμένη εβδομάδα σημείωσε «ρεκόρ εμβολιασμού με τη χορήγηση 2,6 εκατομμυρίων δόσεων» εμβολίων κατά της Covid-19. «Καταβάλλουμε προσπάθειες για να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό», συμπλήρωσε.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το AFP
Νέα Υόρκη, United States – Μπουένος Άιρες, Argentina

Ρετιρέ 900 τ.μ. με θέα το Σέντραλ Παρκ πουλήθηκε 165,7 εκατ. ευρώ: Billionaire το είχε αγοράσει πριν 2 χρόνια στη μισή τιμή [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: