Επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Τα νέα μέτρα για περιορισμό της διασποράς του κορωναϊού που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα μετά το υπουργικό συμβούλιο στην Κύπρο και το παρασκήνιο για τις προεδρικές εκλογές στον ΔΗΣΥ προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Τετάρτης.

Επίσης ανάμεσα στα κύρια θέματα που προβάλλονται είναι η ομόφωνη απόρριψη της προεδρικής αναπομπής για τον ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό από την Βουλή και οι τουριστικές ακυρώσεις λόγω Όμικρον.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στις 10 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία», γράφει ότι αποφασίζει σήμερα τα νέα μέτρα το Υπουργικό και ότι ανακονώθηκαν 5 θάνατοι χθες με τα κρούσματα να φτάνουν σχεδόν τις 5.500 και το ποσοστό θετικότητας στο 4,44% .

Αλλού αναφέρεται στο ομόφωνο όχι από την Βουλή στην αναπομπή για μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται σε πρωτόγνωρες συμπλοκές στην Πάφο μεταξύ δεκάδων Σύρων για δεύτερη νύχτα.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ο Πρόεδρος τον συμβούλεψε ο Νίκος όμως… δεν ακούει» αναφέρεται σε νέο ανεπιτυχές τετ-α-τετ χθες Προέδρου Αναστασιάδη και Υπουργού Εξωτερικών για ξεκαθάρισμα προθέσεων για τις προεδρικές εκλογές.

Αλλού αναφέρεται σε πρωτόκολλα χαλιναγώγησης της Όμικρον, ενόψει αποφάσεων του Υπουργικού για νέα μέτρα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε σκληρό πρέσινγκ από τα κόμματα για τις τραπεζικές χρεώσεις.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ανοίγουν Δευτέρα τα σχολεία», αναφέρεται στα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού μεταξύ των οποίων μέχρι 10 άτομα στο τραπέζι των Θεοφανίων και μείωση αριθμών σε χώρους εστίασης και εκκλησίες. Α

λλού γράφει ότι θέλουν Δικαστήριο δίπλα από τους μετανάστες και προωθούν ανέγερσή του στη Μεννόγια, για επί τόπου εξέταση προσφυγών για άσυλο. Σε άλλο θέμα γράφει για οδομαχίες δεκάδων αλλοδαπών στη Χλώρακα και στο κέντρο της Πάφου.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σε ρόλο αντιπολίτευσης ο Αβέρωφ για την αναπομπή ελέω προεδρικών εκλογών», γράφει ότι ο Χάρης Γεωργιάδης είπε ότι η τροπολογία της Βουλής για ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό είναι πυροτέχνημα, αλλά ο ΔΗΣΥ την ψήφισε.

Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι είναι «εύλογες» οι αυξήσεις των τραπεζών κατά 300%. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα νέα μέτρα κατά του κορωναϊού, γράφοντας ότι ανοίγουν κανονικά τα σχολεία και μειώνονται οι συναθροίσεις.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail στο κύριο της θέμα με τίτλο «Προδιαγράφονται μέτρα, αλλά όχι lockdown», γράφει ότι το Υπουργικό αποφασίζει νέες κινήσεις σήμερα με τα σχολεία και τα νυχτερινά κέντρα στο επίκεντρο των συζητήσεων. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Υγείας ζητά υπομονή εν μέσω τεράστιων ουρών για τεστ και εμβολιασμούς.

Η εβδομαδιαία οικονομική «Καθημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πρώτα κρούσματα ακυρώσεων έφερε η ‘Ο’», γράφει ότι οι τουριστικοί φορείς αναφέρουν ότι είναι διαχειρίσιμη προς το παρόν η κατάσταση, ενώ καθοριστικές είναι οι επόμενες εβδομάδες.

Αλλού αναφέρεται σε ήπια μέτρα παρά το ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις πληγές του Brexit για τις βρετανικές επιχειρήσεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Το υπουργικό συμβούλιο στην Κύπρο αποφασίζει αυστηρότερα μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: