Ελεύθερος ο Τζόκοβιτς: Διαδήλωση με σέρβικες και ελληνικές σημαίες στη Μελβούρνη – Άγνωστη η τελική απόφαση της κυβέρνησης [video]

File Photo Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις για την υπόθεση Τζόκοβιτς στη Μελβούρνη όπου διακρίνονται και διαδηλωτές με ελληνικές σημαίες EPA/JAMES ROSS




Η παρανόηση, όπως όλα δείχνουν, αναφορικά με το μέλλον του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία πυροδότησε εντάσεις στους δρόμους της Μελβούρνης με οπαδούς τους Σέβρου τενίστα.

Ο «Νόλε» αφέθηκε ελεύθερος στις 8:45 ώρα Ελλάδας και δεν επιβεβαιώνεται πως έχει συλληφθεί εκ νέου -όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο πατέρας του- αλλά έπρεπε να ακολουθηθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα ώστε να μείνει ελεύθερος.

Πανηγυρισμοί που ξέφυγαν από τον έλεγχο ξέσπασαν στη Μελβούρνη μετά την είδηση ότι ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ελεύθερος και μπορεί να φύγει από το ξενοδοχείο στο οποίο είχε περιοριστεί τις τελευταίες 5 ημέρες.

Εντύπωση προκαλεί το ότι κατά τις διαδηλώσεις στην Μελβούρνη εμφανίστηκαν δίπλα στις σερβικές και ελληνικές σημαίες.

 

 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα όλα άρχισαν όταν ένα μαύρο αυτοκίνητο βγήκε από το δικαστικό κτήριο, με τους οπαδούς του Τζόκοβιτς που βρίσκονταν στο σημείο να μην τον βλέπουν στο εσωτερικό του. Εκείνοι ακολούθησαν το όχημα, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων. Αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει χάος και να τραυματιστούν ελαφρά κάποιοι από τους διαδηλωτές. Σύμφωνα με Αυστραλό δημοσιογράφο, ο Τζόκοβιτς όντως δεν βρισκόταν στο αυτοκίνητο αλλά έμεινε στο κτήριο.

Βασική εκκρεμότητα -και αυτή τη φορά- είναι η απέλαση ή μη του «Νόλε» από την Αυστραλία, κι αυτό γιατί, παρά την απόφαση της Δικαιοσύνης, ο υπουργός Μετανάστευσης έχει το δικαίωμα βάσει αξιώματος να ενεργήσει μόνος του και να ακυρώσει ξανά τη βίζα του Σέρβου, για να απελαθεί στη συνέχεια.

Σε περίπτωση που το πράξει αυτό, η πλευρά του Τζόκοβιτς θα έχει το δικαίωμα να κάνει έφεση και μετά θα υπάρξει νέα και τελεσίδικη απόφαση.

Οι φήμες για σύλληψή του

Με τα δεδομένα αυτά, το οικογενειακό περιβάλλον του Τζόκοβιτς -μέσω Σέρβων δημοσιογράφων- άφησε να διαρρεύσει τις τελευταίες ώρες πληροφορίες ότι ο Νο1 τενίστας έχει συλληφθεί -ή επίκεται σύλληψή του- ίσως και σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση στις Αρχές της Αυστραλίας, οι οποίες είχαν προθεσμία τεσσάρων ωρών μετά την απόφαση του δικαστηρίου για να κάνουν επίκληση του νόμου περί μετανάστευσης.

Ειδικότερα, μια Σέρβα δημοσιογράφος είχε συνομιλία με τον πατέρα του «Νόλε» προκειμένου να μάθει λεπτομέρειες σχετικά με τη δικαίωσή του στην έφεση στην υπόθεση της βίζας του. Τότε, εκείνος φέρεται να υποστήριξε ότι ο γιος του συνελήφθη με σκοπό την απέλασή του από τη χώρα.

Στη συνέχεια, η ίδια έκανε ένα «βήμα» πίσω, υποστηρίζοντας ότι, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, οι αρχές πήγαν να τον συλλάβουν αλλά ο Τζόκοβιτς αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα και να απελαθεί.

Τώρα, ίδιος βρίσκεται με τους δικηγόρους του και φέρεται να ετοιμάζει την αντεπίθεσή του, όπως λέει η ίδια επικαλούμενη δηλώσεις του πατέρα του ο οποίος μάλιστα αναμένεται να παραθέσει συνέντευξη Τύπου τις επόμενες ώρες.

Αυτό επιβεβαίωσε, άλλωστε και ο αδερφός του Τζόκοβιτς νωρίτερα μιλώντας σε σερβικά ΜΜΕ. «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να το αφήσουμε να διαρρεύσει (σ.σ. η επικείμενη σύλληψή του) σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θέλουν να τον συλλάβουν. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούμε διαβουλεύσεις για τα επόμενα βήματα. Ο Τζόκοβιτς βρίσκεται με τους δικηγόρους του στην αίθουσα που βρισκόταν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και εξετάζει τις επιλογές του».

Όπως τονίζεται στα Μέσα της Αυστραλίας, ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ δεν θα αποφασίσει εάν θα ακυρώσει τη βίζα του Τζόκοβιτς απόψε. Είχε τέσσερις ώρες για να αποφασίσει εάν παρέμενε υπό κράτηση, αλλά μπορεί να αποφασίσει για ακύρωση ανά πάσα στιγμή.

Με πληροφορίες από in.gr, reader.gr

Πληροφορίες για σύλληψη και απέλαση Τζόκοβιτς μεταδίδουν τα σερβικά ΜΜΕ: Αστυνομία έξω από το ξενοδοχείο που κρατείται

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: