Πληροφορίες για σύλληψη και απέλαση Τζόκοβιτς μεταδίδουν τα σερβικά ΜΜΕ: Αστυνομία έξω από το ξενοδοχείο που κρατείται

Οπαδός του Τζόκοβιτς κρατά πόστερ του Σέρβου τενίστα έξω κατά τη διάρκεια διαδήλώσης στο Βελιγράδι. EPA/ANDREJ CUKIC




Πληροφορίες ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνελήφθη από τις αρχές της Αυστραλίας προκειμένου αυτές να προχωρήσουν στις διαδικασίες απέλασης μεταδίδουν σερβικά Μέσα ενημέρωσης αλλά και ο αρχισυντάκτης του αθλητικού τμήματος της βρετανικής Τelegraph, Oliver Brown.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στο twitter: «Η πιο πρόσφατη εκπληκτική ανατροπή. Πληροφορίες ότι ο Τζόκοβιτς έχει συλληφθεί στη Μελβούρνη. Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να μην ντροπιαστεί μόλις τέσσερις μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές και ετοιμάζεται να τον απελάσει ασχετα με την απόφαση του δικαστηρίου».

Και σε δεύτερο tweet σημειώνει: «Σημαντική αστυνομική παρουσία στο γραφείο των δικηγόρων του Τζόκοβιτς στο Collins St της Μελβούρνης. Λευκά βαν κατευθύνονται σε υπόγειο πάρκινγκ. Αναφορές ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας κατευθύνεται για να τον συλλάβει. Ο υπουργός Μετανάστευσης έχει στη διάθεσή του τέσσερις ώρες για να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, δικαστήριο της Αυστραλίας είχε διατάξει την απελευθέρωση του Νόβακ Τζόκοβιτςαπό το καθεστώς «μεταναστευτικής κράτησης», θεωρώντας ότι η απόφαση της κυβέρνησης να ανακαλέσει την βίζα εισόδου στη χώρα του Σέρβου αστέρα του τένις «ήταν παράλογη».

 

Ετσι ο δικαστής, Αντονι Κέλι διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο Τζόκοβιτς εντός 30 λεπτών και να του επιστραφούν το διαβατήριό και τα άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα του, δίνοντας έτσι, προσωρινά από ό,τι φαίνεται, την δυνατότητα στο ΝΟ1 της παγκόσμιας κατάταξης, να διεκδικήσει το 21ο Grand Slam της καριέρας του, στο επερχόμενο Australian Open.

 

Ωστόσο, οι δικηγόροι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, είχαν καταθέσει στο δικαστήριο ότι ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας, επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να ασκήσει την προσωπική του εξουσία, προκειμένου να ανακαλέσει, εκ νέου, την βίζα του Τζόκοβιτς.

 

 

Σρένταν Τζόκοβιτς: Ο γιος μου συνελήφθη 

Την είδηση της σύλληψης Τζόκοβιτς φέρεται να επιβεβαιώνει και η οικογένειά του, σύμφωνα με δηλώσεις του πατέρα του που φιλοξενούν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τςη Σεβρίας.

Αναπαράγοντας από αυτά την είδηση, η βρετανική Daily Mail αναφέρει ότι ο πατέρας του Τζόκοβιτς, Σρένταν, μιλώντας σε Σέρβους δημοσιογράφους ανέφερε ότι  ο γιος του έχει επανασυλληφθεί λίγες ώρες μετά τη νικηφόρο για εκείνον απόφαση του δικαστηρίου.

Το που ακριβώς βρίσκεται αυτή τη στιγμή -11: 00 ώρα Ελλάδας- ο Τζόκοβιτς είναι άγνωστο, ωστόσο τα αυστραλιανά τηλεοπτικά δίκτυα καταγράφουν μεγάλο αριθμό ανδρών της αστυνομίας έξω από τα γραφεία των δικηγόρων του μαζί με λευκά βαν, τα οποία συνήθως χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν ανθρώπους από και προς τα κέντρα κράτησης μεταναστών.

Το Δικαστήριο αποφάσισε: Ελεύθερος ο Τζόκοβιτς, άκυρη η παρακράτηση της βίζας του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: