Μέχρι την Άνοιξη θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω, λέει ο Μπουρλά * Έχουμε τα μέσα, είμαστε σε καλό δρόμο

File photo: Ο Αλβέρτος Μπουρλά, ο ελληνικής καταγωγής – και ειδικά από τη Θεσσαλονίκη -πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer. Φωτογραφία Robert Duron, Courtesy Pfizer




Ο ελληνικής καταγωγής διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, παρότι δήλωσε ότι κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει κατά πόσον η παραλλαγή Όμικρον σηματοδοτεί και το τέλος της πανδημίας, καθώς ο ιός μεταλλάσσεται διαρκώς και θα συνεχίσει να ζει ανάμεσά μας, διέβλεψε πως το τέλος είναι κοντά.

Συγκεκριμένα, σε συνεντεύξεις του στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro και στην BFM TV ο Μπουρλά δήλωσε πως το τρέχον κύμα της πανδημίας με την παραλλαγή Όμικρον είναι το τελευταίο του είδους που γνωρίζουμε με τους διάφορους περιορισμούς διότι πλέον υπάρχουν τα εμβόλια, τα τεστ και τα φάρμακα κατά του κορωναϊού.

Επίσης, δίνοντας την απάντηση στο ερώτημα που όλοι αναμένουν, είπε:

  • «Θα πάρουμε σύντομα τη ζωή μας πίσω… είμαστε σε καλή θέση να το πετύχουμε αυτό την άνοιξη, χάρη σε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας»

Χαρακτήρισε το χάπι Paxlovid «game-changer», δηλαδή τον παράγοντα που αλλάζει το παιχνίδι. Το χάπι έχει εγκριθεί ήδη για χρήση στις ΗΠΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, μίλησε στα γαλλικά μέσα απ’ αφορμή την ανακοίνωση τεράστιας πενταετούς επένδυσης ύψους 520 εκατομμυρίων δολαρίων για έρευνα και παραγωγή του αντιικού χαπιού κατά της Covid, «Paxlovid» στη Γαλλία.

  • «Αυτό το κύμα θα είναι το τελευταίο με τόσους πολλούς περιορισμούς» στην κυκλοφορία των ανθρώπων και των κοινωνιών, πρόσθεσε.

Οταν ρωτήθηκε για την υπόθεση του ανεμβολίαστου τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς ο Μπουρλά δήλωσε “μεγάλος φαν” του παγκόσμιου πρωταθλητή και εξέφρασε την επιθυμία του να μην σχολιάσει την αντιπαράθεσή του με την αυστραλιανή Δικαιοσύνη. Ωστόσο, είπε:

«Θα ήθελα να πω στους ανθρώπους που φοβούνται το εμβόλιο να μην αφήσουν τον φόβο να σε κυριεύσει και να χρησιμοποιήσουν την αγάπη για να νικήσουν τον φόβο γιατί στους ανθρώπους το μόνο συναίσθημα που είναι πιο δυνατό από τον φόβο είναι η αγάπη».

Με πληροφορίες από Le FigaroBFM TV

 

Αμέριστη η στήριξη της κυβέρνησης διαμηνύει στους Ιμβρίους ο πρωθυπουργός -Καλεί την Τουρκία να επιδείξει ισοτιμία και δικαιοσύνη

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: