Συνάντηση του πρωθυπουργού στο Μαξίμου με την ελίτ της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας: Εμφαση στην καινοτομία και την ανακάλυψη νέων φαρμάκων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Κ) συναντάται με τους επικεφαλής εταιρειών και ενώσεων μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (IFPMA), στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα Τετάρτη 3 Απριλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Συνάντηση με τους επικεφαλής εταιρειών και ενώσεων μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (IFPMA) είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρόκειται για τους διευθύνοντες συμβούλους των κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών του κόσμου από Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες και Ιαπωνία που βρίσκονται στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του προέδρου και CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

«Μας δίνεται μια ευκαιρία να συζητήσουμε σημαντικά ζητήματα τόσο σε επίπεδο εθνικών πολιτικών όσο και σε επίπεδο δυνητικών παρεμβάσεων σε ευρωπαϊκό περιβάλλον» είπε ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας:

«Ζούμε σε ένα αρκετά περίπλοκο περιβάλλον. Κάποιες φορές αισθανόμαστε ότι πρέπει να τετραγωνίσουμε τον κύκλο στην προσπάθεια παροχής στους πολίτες μας σε καινοτόμα φάρμακα αλλά και σε γενόσημα στην καλύτερη δυνατή τιμή, διασφαλίζοντας ότι προστατεύουμε τους πολίτες μας από διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα ενώ προσπαθούμε να στηρίζουμε την καινοτομία και τις εταιρείες για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων».

Επιπλέον, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση «είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για το πώς μπορεί να υποστηριχθεί η καινοτομία στην Ελλάδα. Αυτό, είναι ένας τομέας που δίνουμε μεγάλη έμφαση».

Ο Άλμπερτ Μπουρλά

Από την πλευρά της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών μίλησε ο Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος δήλωσε ότι επελέγη η Ελλάδα γιατί είναι σταθερός υποστηρικτής της καινοτομίας. «Με την παρουσία μας εδώ κάνουμε μια δήλωση για το πόσο ευχαριστημένοι είμαστε», σημείωσε ο κ. Μπουρλά.

Το Στρογγυλό Τραπέζι των CEOs Βιοφαρμακευτικών Επιχειρήσεων (BCR) είναι ένα παγκόσμιο φόρουμ πολιτικής που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, στο πλαίσιο του οποίου οι παγκόσμιοι ηγέτες του φαρμάκου – μέλη της IFPMA συζητούν τις παγκόσμιες πολιτικές υγείας που επηρεάζουν τη βιοϊατρική καινοτομία. Όπου είναι δυνατόν, το BCR διοργανώνει συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Η IFPMA εκπροσωπεί πάνω από 90 καινοτόμες φαρμακευτικές εταιρείες και ενώσεις σε όλο τον κόσμο. Κατά την παραμονή τους στην Αθήνα οι διευθύνοντες συμβουλοι των κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών ασχολούνται κυρίως με τη σημαντική αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας που ετοιμάζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, θα ασχοληθούν με θέματα δημόσιας υγείας και τους στρατηγικούς στόχους του κλάδου για την προσεχή 5ετία.

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ο Γιώργος Γεραπετρίτης: H Ουκρανία στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων των υπουργών Εξωτερικών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: