Θα αποδειχθεί λάθος; Με τα σημερινά δεδομένα ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεν θα κλείσει τη χώρα, θα δώσει “ανάσα” στην οικονομία: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

FILE PHOTO: US President Joe Biden meets with members of the COVID-19 Response Team on the latest developments related to the Omicron variant, in the White House in Washington, DC, USA, 16 December 2021. EPA, Yuri Gripas, POOL




Κατώτερη των περιστάσεων ήταν η αντίδραση του προέδρου Τζο Μπάιντεν στην επέλαση της παραλλαγής Όμικρον, που σαρώνει και την Αμερική, μετά την Ευρώπη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απευθύνθηκε στο λαό στις 9.30 το βράδυ ώρα Ελλάδος και ενημέρωσε για την κατάσταση της πανδημίας και την απειλή της νέας παραλλαγής.

Πριν προχωρήσουμε στον τρόπο αντίδρασης, να μεταδώσουμε ότι νεαρός συνεργάτης του κ. Μπάιντεν, που βρισκόταν μαζί του προεδρικό ελικόπτερο, έχει διαγνωστεί με τον ιό.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έκανε δύο εξετάσεις και είναι μέχρι στιγμής αρνητικός στον ιό, άρα ακολουθεί κανονικά σήμερα το πρόγραμμά του.

Με τα σημερινά δεδομένα δεν θα κλείσει τη χώρα. Δεν ανακοίνωσε, δηλαδή, νέους περιορισμούς.

Ο δημοσιογράφος σημείωσε τα εξής, αναφερόμενος στην αποτυχία του Λευκού Οίκου να ελέγξει πλήρως την πανδημία:

Είναι φανερό ότι θέλει να δώσει μία βαθιά ανάσα στην οικονομία τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αν και προειδοποίησε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στον ύψιστο βαθμό. Η απόφαση του αυτή, να μην ανακοινώσει περιορισμούς, θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφική.

Πολλοί πιστεύουν ότι σε υψηλό επίπεδο ελήφθη η απόφαση να ανακοινωθούν σκληρές αποφάσεις μετά την Πρωτοχρονιά.

Η αμερικανική κυβέρνηση Θα διαθέσει σε όλους τους πολίτες διαγνωστικά τεστ -έχει εξασφαλίσει 500 εκατομμύρια που θα σταλούν στα σπίτια των Αμερικανών-, θα ενισχύσει τις μονάδες εμβολιασμού σε όλη τη χώρα και επίσης θα ενισχύσει τα νοσοκομεία, το ιατρικό και άλλο προσωπικό, για να αντιμετωπίσουν την αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και ειδικά στη Νέα Υόρκη, η οποία έχει καταστεί πάλι το επίκεντρο της πανδημίας.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν επέλεξε να είναι καθησυχαστικός στο διάγγελμα του, το οποίο αναμενόταν με ενδιαφέρον αλλά και αγωνία, καθώς θα επηρεάσει και τις αποφάσεις των κυβερνητών και των δημάρχων, οι οποίοι στις πλείστες των περιπτώσεων δρουν και αντιδρούν ανεξάρτητα.

Συνεργάτης του κ. Μπάιντεν που ενημέρωσε για την προεδρική ομιλία, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει ανάγκη να κλείσει η οικονομία, δεν υπάρχει ανάγκη να κλείσουν τα σχολεία». Ήταν απόλυτος.

Υποστήριξε ότι η χώρα διαθέτει τα εργαλεία για να αντιμετωπίσει το κύμα της πανδημίας, που προκαλεί η παραλλαγή Όμικρον.

Όμως, επέρριξε την ευθύνη στον αμερικανικό λαό. Εάν, είπε, εμβολιαστούν οι πολίτες και σεβαστούν τους βασικούς κανόνες υγιεινής τους οποίους γνωρίζουν καλά, κυρίως τη χρήση μάσκας όταν ταξιδεύουν, θα μπορέσουν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και το νέο έτος με ηρεμία.

Τέλος να μεταδώσουμε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων παρουσίασε μεγάλη άνοδο στην Αμερική. Οι μολύνσεις από την Όμικρον έφτασαν στο 73% χθες. Σήμερα αναμένεται το ποσοστό να φτάσει στο 80%, ενώ τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου ήταν μόλις το 1% των κρουσμάτων.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν χαρακτήρισε «πατριωτικό καθήκον» τον εμβολιασμό, προειδοποιώντας τους ανεμβολίαστους ότι θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και τους αγαπημένους τους.

«Αν δεν είστε πλήρως εμβολιασμένοι, έχετε λόγους να ανησυχείτε», είπε στην ομιλία του στον Λευκό Οίκο, όπου ανακοίνωσε το σχέδιό του για την αγορά 500 εκατομμυρίων ράπιντ τεστ για την Covid-19 τα οποία θα μοιραστούν δωρεάν στους Αμερικανούς που το επιθυμούν, από τον Ιανουάριο.

Το βίντεο της ανταπόκρισης του αναλυτή του OPEN και αρθρογράφου της Hellas Journal ακολουθεί:

Όταν ο Φάουτσι υποστηρίζει ότι η Όμικρον θα πάρει το πάνω χέρι πρέπει να ανησυχούμε: Ο κ. Μπάιντεν τι κάνει; Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: