Όταν ο Φάουτσι υποστηρίζει ότι η Όμικρον θα πάρει το πάνω χέρι πρέπει να ανησυχούμε: Ο κ. Μπάιντεν τι κάνει; Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

US President Joe Biden disembarks from Marine One on the South Lawn as he returns to the White House, DC, USA, 20 December 2021, after spending the weekend in Delaware. EPA, PETE MAROVICH, POOL




Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν επέστρεψε στο Λευκό Οίκο εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την κατάσταση της πανδημίας, ιδιαίτερα την μετάλλαξη Όμικρον, η οποία αφέθηκε να εξαπλωθεί σε όλη την Αμερική.

Το μόνο θετικό είναι ότι τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την Όμικρον, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τον εφησυχασμό που παρατηρήθηκε από τον πρόεδρο και την ομάδα την οποία διευθύνει ο κ. Φάουτσι.

Ο δημοσιογράφος σημείωσε τα εξής, αναφερόμενος στην αποτυχία του Λευκού Οίκου να ελέγξει την πανδημία:

Ο κ. Μπάιντεν θα απευθυνθεί την Τρίτη στον αμερικανικό λαό, και -όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος-αναμένεται να σχολιάσει την κατάσταση του “πολέμου” εναντίον του κορωνοϊού, καθώς η χώρα βλέπει να αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα και ενώ δέχεται νέα επίθεση από την παραλλαγή Όμικρον.

Σύμφωνα πάντα με τον Λευκό Οίκο θα ανακοινώσει τα νέα βήματα που θα λάβει η κυβέρνηση του για να στηρίξει όσους χρειάζονται βοήθεια, ενώ θα εκδώσει επίσης μια αυστηρή προειδοποίηση για το πώς θα είναι ο χειμώνας για τους Αμερικανούς που επιλέγουν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι.

Η κατάσταση δεν είναι καλή και οι ειδικοί εμφανίζονται στα τηλεοπτικά δικτυα προειδοποιώντας για δραματική αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων. Ομιλούν για μία ζοφερή κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι πολίτες.

Ο κ. Μπάιντεν συναντήθηκε στις 8.30 το βράδυ ώρα Ελλάδος με τους συμβούλους του και τους ειδικούς για να λάβουν αποφάσεις για την πανδημία, που θα ανακοινώσει ο ίδιος στο διάγγελμα του. Με τα σημερινά δεδομένα δεν πιστεύεται ότι θα εισηγηθεί καραντίνα, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των ειδικών. Να “κλείσει” η χώρα δεν φαίνεται να “παίζει” ούτε καν σαν σκέψη, αλλά ας περιμένουμε να δούμε τις θα εισηγηθούν ο κ. Φάουζι και οι συνεργάτες του.

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι οι  μετακινήσεις την περίοδο των Χριστουγέννων θα ενισχύσουν την εξάπλωση της Όμικρον. Αυτή τη φορά προειδοποίησε και τους εμβολιασμένους ότι κινδυνεύουν επίσης.

Βέβαια οι προειδοποιήσεις του έρχονται αργά καθώς εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν προγραμματίσει τις δραστηριότητές τους μέχρι την Πρωτοχρονιά. Και το ερώτημα που τίθεται είναι αυτό: τι θα συμβεί αν αποφασιστεί -για παράδειγμα- να απαιτούνται τεστ πριν κάποιος ταξιδεύσει στο εσωτερικό.

Ο κ. Φάουτσι δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι η Όμικρον έχει μια εκπληκτική ικανότητα εξάπλωσης και με βάση την πληροφόρηση την οποία έχει είπε ότι ήδη σαρώνει όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό επιδημιολόγο, η Όμικρον θα πάρει το πάνω χέρι και θα δούμε δύσκολες εβδομάδες ή μήνες καθώς πλησιάζουμε τον χειμώνα. Και κάλεσε πάλι τους πολίτες να εμβολιαστούν αμέσως.

Έχει και ο ίδιος ευθύνη για την κατάσταση της πανδημίας στην Αμερική, αλλά περισσότερο ευθύνεται ο πρόεδρος Μπάιντεν, που είχε καλέσει τους πολίτες, τον περασμένο Ιούνιο, να κατεβάσουν τις μάσκες…

Το βίντεο της ανταπόκρισης του αναλυτή του OPEN και αρθρογράφου της Hellas Journal ακολουθεί:

Ο Μπάιντεν χάνει και το “παιγνίδι” της πανδημίας; Διάγγελμα στο λαό για την επικίνδυνη μετάλλαξη Όμικρον… Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: