Σε μια κλωστή το πολιτικό μέλλον του Ερντογάν: Χάνει κατά κράτος στις δημοσκοπήσεις από Ιμάμογλου-Γιαβάς [video]

File photo Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES μέσω ΚΥΠΕ




Ένας ακήρυχτος πόλεμος μαίνεται στην Τουρκία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να υπονομεύει με κάθε τρόπο τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Η πιο πρόσφατη ενέργεια του Τούρκου προέδρου που έχει στόχο να αποδυναμώσει τον Ιμάμογλου, ο οποίος σημειωτέον ανήκει στην αντιπολίτευση, ήταν η έρευνα του υπουργείου Εσωτερικών για 455 εργαζόμενους στον δήμο και εταιρείες που κατηγορούνται για διασυνδέσεις με Κούρδους μαχητές, μαζί με τουλάχιστον 100 που φέρονται να συνδέονται με αριστερές και άλλες οργανώσεις.

Πίσω όμως από τις “βολές” Ερντογάν κρύβεται ένα πολιτικό παιχνίδι με φόντο τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα.

Μετά και τις πρόσφατες δυσμενέστατες εξελίξεις στην οικονομία αλλά και τα πυρά που δέχεται ο Ερντογάν για την καταστροφική διαχείριση της κρίσης από σύσσωμη την αντιπολίτευση και από παράγοντες της αγοράς, εμφανίζονται στη γείτονα δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν τον Τούρκο πρόεδρο να καταγράφει συνεχή πτώση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήγαγε αξιόπιστη εταιρεία στην Τουρκία, ο Ερντογάν βρίσκεται πολλές μονάδες πίσω από τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης αλλά και τον δήμαρχο της Άγκυρας, Μασούντ Γιαβάς.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για τον ποιον θα προτιμούσαν οι Τούρκοι πολίτες για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Ερντογάν συγκεντρώνει 36,6% έναντι 48,7% του Εκρέμ Ιμάμογλου.

Μάλιστα στην αντιπαράθεσή του με τον Γιαβάς, ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να βρίσκεται πίσω με περισσότερες μονάδες, καθώς η δημοσκόπηση του δίνει ποσοστό 32,9% έναντι 54,4% του δημάρχου της Άγκυρας.

Μένει να αποδειχθεί αν ο Ερντογάν καταφέρει για ακόμη μία φορά να “γυρίσει το παιχνίδι”, κυρίως με το “κυνήγι μαγισσών” που έχει εξαπολύσει ενάντια στην τρομοκρατία.

Ωστόσο Τούρκοι αναλυτές εκτιμούν πως μια τέτοια διαφορά δύσκολα κλείνει.

Πληροφορίες από Σκάι

Καθεστωτική αθλιότητα Ερντογάν: Πανικόβλητος στοχεύει Ιμάμογλου μέσω υπαλλήλων του δήμου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: