Πεπ υπέρ Μέσι: Ποτέ δεν είναι άδικο να κερδίζει μια «Χρυσή Μπάλα»

O Λιονέλ Μέσι κατά τη βράβευσή του. EPA/YOAN VALAT




Η επιλογή του Λιονέλ Μέσι ως κορυφαίου ποδοσφαιριστή της χρονιάς από το γαλλικό περιοδικό «France Football», που είχε ως αποτέλεσμα την έβδομη «Χρυσή Μπάλα» του διάσημου Αργεντινού της Παρί Σεν Ζερμέν, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Ενας απ΄ αυτούς που υπερασπίσθηκαν την επιλογή του «ψύλου», είναι και ο Πεπ Γκουαρντιόλα,. Ο Καταλανός προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, σχολίασε τα εξής:

«Μην με ρωτάτε γι΄ αυτό. Ποτέ δεν μπορείς να πεις, ότι είναι άδικο που ο Λιονέλ Μέσι κερδίζει την «Χρυσή Μπάλα». Είναι πολύ καλός. Είναι ένα θέαμα και είναι πολύ καλός για να κάνει το ποδόσφαιρο πιο διασκεδαστικό».

Αλλοι πάντως ασχολούνται με την διαδοχή των Μέσι – Ρονάλντο στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου:

Ο Σαμουέλ Ετό, για παράδειγμα, παρακολουθεί στενά όσα συμβαίνουν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και συχνά-πυκνά, εμφανίζεται στα πρωτοσέλδια των εφημερίδων. Οπως συνέβη και με αφορμή την «Χρυσή Μπάλα», που κατέκτησε για έβδομη φορά ο Λιονέλ Μέσι.

Ο 40χρονος Καμερουνέζος, μίλησε στην ισπανική εφημερίδα «As» και ερωτηθείς για το μέλλον του ποδοσφαίρου στην μετά Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, εποχή, έχρισε διάδοχο τους τον Κιλιάν Μπαπέ:

«Είναι εδώ και εμφανίσθηκε σε μια καλή στιγμή, στην οποία ο Μέσι και ο Κριστιάνο, οι θεοί του ποδοσφαίρου, βρίσκονται στο λυκόφως της καριέρας τους, λόγω ηλικίας. Και ο Μπαπέ έρχεται. Ελπίζω να είναι ο πιο σημαντικός παίκτης για τα επόμενα 10 ή 15 χρόνια. Έχει τα πάντα για να είναι αυτός ο μοναδικός παίκτης που χρειάζεται το ποδόσφαιρο μετά από αυτά τα δύο τέρατα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο

Ρεκόρ Μέσι με έβδομη Χρυσή Μπάλα και ανάρτηση – φωτιά από Ρονάλντο: Ολοι οι νικητές από το 1956 έως σήμερα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: