Ρεκόρ Μέσι με έβδομη Χρυσή Μπάλα και ανάρτηση – φωτιά από Ρονάλντο: Ολοι οι νικητές από το 1956 έως σήμερα

O ΛΙονέλ Μέσι παραλαμβάνοντας την έβδομη Χρυσή Μπάλα στην καριέρα του. EPA/YOAN VALAT




Ο Λιονέλ Μέσι συνεχίζει να γράφει Ιστορία στο ποδόσφαιρο, στα 34 χρόνια του. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν βραβεύθηκε ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη για το 2021, κατακτώντας την έβδομη «Χρυσή Μπάλα» στο θεσμό, τον οποίο διοργανώνει το γαλλικό περιοδικό France Football.

Ο Μέσι μετράει 41 γκολ και 21 ασίστ σε 56 αγώνες εντός του τρέχοντος έτους, σήκωσε και το Κύπελλο Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα, μα όλα αυτά είναι απλώς μια μέρα στη δουλειά για τον κατά πολλούς κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Τη διαφορά αυτή τη φορά έκανε ένας μεγάλος τίτλος με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής που έλειπε από τη συλλογή του και τον οποίο κατάκτησε: το Copa America, με νίκη στον τελικό επί της Βραζιλίας.

Το βραβείο για τον καλύτερο επιθετικό της χρονιάς πήρε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που φέτος θεωρήθηκε ισάξιος ανταγωνιστής του Μέσι για τη «Χρυσή Μπάλα». Κορυφαίος τερματοφύλακας αναδείχθηκε ο Τζίτζι Ντοναρούμα. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Τσέλσι, Εντουάρ Μεντί, ήταν δεύτερος και ο πρωταθλητής Ισπανίας με την Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιαν Όμπλακ, τρίτος.

Σε διασυλλογικό επίπεδο, κορυφαία ομάδα για το 2021 αναδείχθηκε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι, με το συγκεκριμένο βραβείο να απονέμεται για πρώτη.

Από εκεί και ύστερα, την κορυφαία ενδεκάδα στον κόσμο για το 2021 συγκρότησαν, κατά σειρά αναφοράς (από τον 2ο έως τον 11ο), οι: Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Ζορζίνιο, Καρίμ Μπενζεμά, Ενγκολό Καντέ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μοχάμεντ Σαλάχ, Κέβιν Ντε Μπρόινε, Κιλιάν Μπαπέ, Τζίτζι Ντοναρούμα, Έρλινγκ Χάαλαντ. Να σημειωθεί ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο έμεινε εκτός της πρώτης πεντάδας για πρώτη φορά μετά το 2010.

Το βραβείο «Ραϊμόν Κοπά», το οποίο απονέμεται στον καλύτερο παίκτη κάτω των 21 ετών, κατάκτησε ο Πέδρι για τις εμφανίσεις του με την Μπαρτσελόνα και την Εθνική Ισπανίας. Δεύτερος ήταν ο Τζουντ Μπέλιγχαμ (Μπορούσια Ντόρτμουντ) και τρίτος ο Τζαμάλ Μουσιάλα (Μπάγερν Μονάχου).

Κορυφαία παίκτρια της χρονιάς αναδείχθηκε η Αλέξια Πουτέγιας της Μπαρτσελόνα.

Μέσι: Ελπίζω να παίζω για πολλά χρόνια ακόμη

Με την κατάκτηση της έβδομης «Χρυσής Μπάλας» στην ανυπέρβλητη καριέρα του, ο Λιονέλ Μέσι δημιούργησε μια επίδοση που πολύ δύσκολα θα καταρριφθεί στο άμεσο μέλλον, αφού κατά κοινή ομολογία ποδοσφαιριστές με το σπάνιο ποδοσφαιρικό χάρισμα και την ευφυΐα του δεν υπάρχουν σήμερα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο «ψύλλος», που αφίχθη στην αποψινή τελετή των κορυφαίων μετά της συζύγου του, Αντονέλα Ρονκούτσο και των τριών γιων του, που φορούσαν το ίδιο κοστούμι με τον πατέρα τους, δεν έκρυψε τη χαρά του για τη νέα μεγάλη διάκριση, στα 34 χρόνια του.

«Σήμερα είμαι εδώ στο Παρίσι. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, αλήθεια πάρα πολύ. Θέλω να συνεχίσω να παλεύω και να πετυχαίνω νέους στόχους. Δεν ξέρω για πόσα χρόνια ακόμη, αλλά αλήθεια, συνεχίζω να το απολαμβάνω. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου σε Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν και Αργεντινή», δήλωσε ο Μέσι.

«Δεν ξέρω πόσα χρόνια ποδοσφαίρου έχω ακόμα, αλλά ελπίζω να είναι πολλά ακόμα επειδή το διασκεδάζω πολύ. Είναι όνειρο μετά από μάχες τόσων χρόνων να κατακτήσω με την Αργεντινή το Κόπα Αμέρικα. Ήταν εκπληκτική εμπειρία. Είναι ιδιαίτερο για μένα που βρίσκονται εδώ άνθρωποι της Μπαρτσελόνα και φυσικά η γυναίκα μου και τα παιδιά μου».

Ιπποτικά, ο μεγάλος Αργεντινός είχε ένα θερμό λόγο και για τον κυριότερο ανταγωνιστή του φέτος, τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος αναδείχθηκε καλύτερος επιθετικός για το 2021.

«Είναι τιμή μου που ανταγωνίστηκα μαζί σου Ρόμπερτ. Νομίζω πως άξιζες να κερδίσεις το βραβείο την περασμένη χρονιά. Άξιζες να πάρεις τη “Χρυσή Μπάλα” πέρυσι, όλοι είχαν συμφωνήσει πως είσαι ο μεγάλος νικητής».

Οι 30 υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα 2021 ήταν οι:

Θέσαρ Αθπιλικουέτα (Ισπανία, Τσέλσι), Νικολό Μπαρέλα (Ιταλία, Ίντερ), Καρίμ Μπενζεμά (Γαλλία, Ρεάλ), Λεονάρντο Μπονούτσι (Ιταλία, Γιουβέντους), Κέβιν ντε Μπρόινε (Βέλγιο, Μάντσεστερ Σίτι), Τζόρτζιο Κιελίνι (Ιταλία, Γιουβέντους), Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία, Γιουβέντους), Ρουμπέν Ντίας (Πορτογαλία, Μάντσεστερ Σίτι), Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα (Ιταλία, Μίλαν), Μπρούνο Φερνάντες (Πορτογαλία, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Φιλ Φόντεν (Αγγλία, Μάντσεστερ Σίτι), Έρλινγκ Χάλαντ (Νορβηγία, Ντόρτμουντ), Ζορζίνιο (Ιταλία, Τσέλσι), Χάρι Κέιν (Αγγλία, Τότεναμ), Ενγκολό Καντέ (Γαλλία, Τσέλσι), Σιμόν Κιάερ (Δανία, Μίλαν), Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Πολωνία, Μπάγερν), Ρομέλου Λουκάκου (Βέλγιο, Ίντερ), Ριάντ Μαχρέζ (Αλγερία, Μάντσεστερ Σίτι), Λαουτάρο Μαρτίνες (Αργεντινή, Ίντερ), Κιλιάν Εμπαπέ (Γαλλία, Παρί), Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή, Μπαρτσελόνα), Λούκα Μόντριτς (Κροατία, Ρεάλ), Γεράρδ Μορένο (Ισπανία, Βιγιαρεάλ), Μέισον Μάουντ (Αγγλία, Τσέλσι), Νεϊμάρ (Βραζιλία, Παρί), Πέδρι (Ισπανία, Μπαρτσελόνα), Μοχάμεντ Σαλάχ (Αίγυπτος, Λίβερπουλ), Ραχίμ Στέρλινγκ (Αγγλία).

H ανάρτηση Ρονάλντο έβαλε  φωτιές

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με ανάρτησή του επιτίθεται στον διευθυντή του France Football, Πασκάλ Φερέ, τονίζοντας ότι χρησιμοποίησε το όνομά του για να προωθηθεί ο ίδιος.

Πριν από λίγες ημέρες ο διευθυντής του France Football, Πασκάλ Φερέ, ισχυρίστηκε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο του είχε αναφέρει πως θα αποσυρθεί από το ποδόσφαιρ, μόνο όταν κατακτήσει περισσότερες Χρυσές Μπάλες από τον Λιονέλ Μέσι.

Ο «CR7» λίγη ώρα πριν την απονομή του βραβείου, με ανάρτησή του έκανε διέψευσε τα λόγια του Φερέ, λέγοντας ότι τον χρησιμοποίησε για προωθηθεί.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

«Το σημερινό αποτέλεσμα εξηγεί γιατί οι δηλώσεις του Πασκάλ Φερέ την περασμένη εβδομάδα, όταν είπε ότι του εκμυστηρεύτηκα ότι η μόνη μου φιλοδοξία ήταν να τελειώσω την καριέρα μου με περισσότερες Χρυσές Μπάλες από τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Πασκάλ Φερέ είπε ψέματα, χρησιμοποίησε το όνομά μου για να προωθήσει τον εαυτό του και να προωθήσει το έντυπο για το οποίο εργάζεται. Είναι απαράδεκτο ότι ο υπεύθυνος για την απονομή ενός τόσο σημαντικού βραβείου θα μπορούσε να λέει ψέματα με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να σέβεται κάποιον που πάντα σεβόταν το France Football και τη Χρυσή Μπάλα. Και είπε πάλι ψέματα σήμερα, δικαιολογώντας την απουσία μου από το γκαλά λόγω μιας υποτιθέμενης καραντίνας, που δεν ισχύει.

Θέλω πάντα να συγχαίρω όσους κερδίζουν, μέσα από τον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθαι που καθοδηγούν την καριέρα μου από την αρχή, και το κάνω γιατί δεν είμαι ποτέ εναντίον κανενός. Πάντα κερδίζω για τον εαυτό μου και για τους συλλόγους που εκπροσωπώ, κερδίζω για τον εαυτό μου και για όσους με αγαπούν. Δεν κερδίζω κανέναν.

Η μεγαλύτερη φιλοδοξία της καριέρας μου είναι να κερδίσω εθνικούς και διεθνείς τίτλους για τους συλλόγους που εκπροσωπώ και για την εθνική ομάδα της χώρας μου. Η μεγαλύτερη φιλοδοξία της καριέρας μου είναι να γίνω καλό παράδειγμα για όλους όσους είναι ή θέλουν να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Η μεγαλύτερη φιλοδοξία της καριέρας μου είναι να αφήσω το όνομά μου γραμμένο με χρυσά γράμματα στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Θα τελειώσω λέγοντας ότι η προσοχή μου είναι ήδη στραμμένη στο επόμενο παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σε όλα όσα, μαζί με τους συμπαίκτες μου και τους οπαδούς μας, μπορούμε ακόμα να πετύχουμε αυτή τη σεζόν. Τα υπόλοιπα; Τα υπόλοιπα είναι απλά τα υπόλοιπα».

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΜΠΑΛΑΣ» ΑΠΟ ΤΟ 1956 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΤΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΑΔΑ

1956 Στάνλεϊ Μάθιους Αγγλία Μπλάκπουλ

1957 Αλφρέδο Ντι Στέφανο Ισπανία/Αργεντινή Ρεάλ Μαδρίτης

1958 Ραϊμόν Κοπά Γαλλία Ρεάλ Μαδρίτης

1959 Αλφρέδο Ντι Στέφανο Ισπανία/Αργεντινή Ρεάλ Μαδρίτης

1960 Λουίς Σουάρεθ Ισπανία Μπαρτσελόνα

1961 Ομάρ Σίβορι Ιταλία/Αργεντινή Γιουβέντους

1962 Γιόζεφ Μάζοπουστ Τσεχοσλοβακία Ντούκλα Πράγας

1963 Λεβ Γιασίν Σοβιετική Ένωση Ντινάμο Μόσχας

1964 Ντένις Λόου Σκωτία Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

1965 Εουσέμπιο Πορτογαλία Μπενφίκα

1966 Μπόμπι Τσάρλτον Αγγλία Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

1967 Φλοριάν Άλμπερτ Ουγγαρία Φερεντβάρος

1968 Τζορτζ Μπεστ Βόρεια Ιρλανδία Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

1969 Τζάνι Ριβέρα Ιταλία Μίλαν

1970 Γκερντ Μίλερ Δυτική Γερμανία Μπάγερν

1971 Γιόχαν Κρόιφ Ολλανδία Άγιαξ

1972 Φραντς Μπέκενμπαουερ Δυτική Γερμανία Μπάγερν

1973 Γιόχαν Κρόιφ Ολλανδία Άγιαξ/Μπαρτσελόνα

1974 Γιόχαν Κρόιφ Ολλανδία Μπαρτσελόνα

1975 Όλεγκ Μπλαχίν Σοβιετική Ένωση Ντινάμο Κιέβου

1976 Φραντς Μπέκενμπαουερ Γερμανία Μπάγερν

1977 Άλαν Σίμονσεν Δανία Γκλάντμπαχ

1978 Κέβιν Κίγκαν Αγγλία Αμβούργο

1979 Κέβιν Κίγκαν Αγγλία Αμβούργο

1980 Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε Γερμανία Μπάγερν Μονάχου

1981 Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε Γερμανία Μπάγερν Μονάχου

1982 Πάολο Ρόσι Ιταλία Γιουβέντους

1983 Μισέλ Πλατινί Γαλλία Γιουβέντους

1984 Μισέλ Πλατινί Γαλλία Γιουβέντους

1985 Μισέλ Πλατινί Γαλλία Γιουβέντους

1986 Ιγκόρ Μπελάνοφ Σοβιετική Ένωση Ντινάμο Κιέβου

1987 Ρουντ Γκούλιτ Ολλανδία Αϊντχόφεν/Μίλαν

1988 Μάρκο Φαν Μπάστεν Ολλανδία Μίλαν

1989 Μάρκο Φαν Μπάστεν Ολλανδία Μίλαν

1990 Λόταρ Ματέους Γερμανία Ίντερ

1991 Ζαν Πιέρ Παπέν Γαλλία Μαρσέιγ

1992 Μάρκο Φαν Μπάστεν Ολλανδία Μίλαν

1993 Ρομπέρτο Μπάτζο Ιταλία Γιουβέντους

1994 Χρίστο Στόιτσκοφ Βουλγαρία Μπαρτσελόνα

1995 Ζορζ Γουεά Λιβερία Παρί Σεν Ζερμέν/Μίλαν

1996 Ματίας Ζάμερ Γερμανία Μπορούσια Ντόρτμουντ

1997 Ρονάλντο Βραζιλία Μπαρτσελόνα/Ίντερ

1998 Ζινεντίν Ζιντάν Γαλλία Γιουβέντους

1999 Ριβάλντο Βραζιλία Μπαρτσελόνα

2000 Λουίς Φίγκο Πορτογαλία Μπαρτσελόνα/Ρεάλ Μαδρίτης

2001 Μάικλ Όουεν Αγγλία Λίβερπουλ

2002 Ρονάλντο Βραζιλία Ρεάλ Μαδρίτης

2003 Πάβελ Νέντβεντ Τσεχία Γιουβέντους

2004 Αντρέι Σεβτσένκο Ουκρανία Μίλαν

2005 Ροναλντίνιο Βραζιλία Μπαρτσελόνα

2006 Φάμπιο Καναβάρο Ιταλία Γιουβέντους / Ρεάλ Μαδρίτης

2007 Κακά Βραζιλία Μίλαν

2008 Κριστιάνο Ρονάλντο Πορτογαλία Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

2009 Λιονέλ Μέσι Αργεντινή Μπαρτσελόνα

2010 Λιονέλ Μέσι Αργεντινή Μπαρτσελόνα

2011 Λιονέλ Μέσι Αργεντινή Μπαρτσελόνα

2012 Λιονέλ Μέσι Αργεντινή Μπαρτσελόνα

2013 Κριστιάνο Ρονάλντο Πορτογαλία Ρεάλ Μαδρίτης

2014 Κριστιάνο Ρονάλντο Πορτογαλία Ρεάλ Μαδρίτης

2015 Λιονέλ Μέσι Αργεντινή Μπαρτσελόνα

2016 Κριστιάνο Ρονάλντο Πορτογαλία Ρεάλ Μαδρίτης

2017 Κριστιάνο Ρονάλντο Πορτογαλία Ρεάλ Μαδρίτης

2018 Λούκα Μόντριτς Κροατία Ρεάλ Μαδρίτης

2019 Λιονέλ Μέσι Αργεντινή Μπαρτσελόνα

2020 Δεν απονεμήθηκε βραβείο λόγω της πανδημίας

2021 Λιονέλ Μέσι Αργεντινή Μπαρτσελόνα

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: