O Δρ Φάουτσι δηλώνει πως δεν υπάρχει ανάγκη για μια ενισχυτική δόση των εμβολίων που θα στοχεύει την Όμικρον

File photo: Ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργικών και Λοιμωδών Νοσημάτων Άντονι Φάουτσι μιλάει για τη μετάλλαξη Όμικρον σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο. EPA/JIM LO SCALZO / POOL μέσω ΚΥΠΕ




Η εξουδετερωτική δράση των δύο δόσεων του εμβολίου της Moderna για την Covid-19 είναι «σημαντικά χαμηλή» απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Νόσων (NIAID), επικαλούμενος στοιχεία που έχει συλλέξει ο οργανισμός αυτός.

Ωστόσο, η ενισχυτική δόση επαναφέρει τη δράση του εμβολίου της Moderna «εντός της ακτίνας εξουδετέρωσης της Όμικρον», επισήμανε ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με τον Φάουτσι, δεν υπάρχει ακόμη ανάγκη για μια ενισχυτική δόση που θα στοχεύει συγκεκριμένα την παραλλαγή αυτήν.

Νωρίτερα, η επικεφαλής των CDC Ροσέλ Ουαλένσκι επιβεβαίωσε ότι, με βάση τα πρώτα στοιχεία, η Όμικρον είναι πιο μεταδοτική από τη Δέλτα και κρούσματά της έχουν εντοπιστεί σε 36 Πολιτείες των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

ΗΠΑ: Σε 36 Πολιτείες πλέον κρούσματα της Όμικρον, αναμένεται αύξηση τις επόμενες εβδομάδες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: