Καπραβέλος: Χάνονται άδικα τόσες ψυχές – Από τον Αύγουστο ζητάμε νέα μέτρα [video]

File photo Βόλτα στα μαγαζιά σε χριστουγεννιάτικο κλίμα εν μέσω πανδημίας στο Λονδίνο. EPA/NEIL HALL μέσω ΚΥΠΕ




«Είμαι θυμωμένος, χάνονται άδικα τόσες ψυχές. Προφανώς έπρεπε να παρθούν μέτρα πολύ νωρίτερα», τόνισε ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ερωτώμενος για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown μετά τις γιορτές.

Μάλιστα ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι «τα self test είναι μία κοροϊδία», προσθέτοντας πως «αν θες το κάνεις αν δε θες δεν το κάνεις».

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως οι επιστήμονες εδώ και μήνες ζητούσαν νέα μέτρα για την ανάσχεση του πανδημικού κύματος. «Πιστεύω στον καθολικό εμβολιασμό… Από τον Αύγουστο φωνάζουμε να παρθούν μέτρα να μην έχουμε τον μαύρο Νοέμβρη, τον μαύρο Δεκέμβρη, τα μαύρα Χριστούγεννα και μέτρα δεν πάρθηκαν. Έχουν γίνει τεράστια επιχειρησιακά λάθη».

Ο γιατρός μίλησε και για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον: «Το νοσοκομείο μου τελειώνει άλλη μια μαρτυρική εφημερία. Όλες οι κλίνες Εντατικής έχουν γίνει covid. Τα υπόλοιπα περιστατικά – τα non-covid – δεν έχουν πού να πάνε. Πάνω στο τσουνάμι της Δέλτα έρχεται και άλλο ένα τσουνάμι που λέγεται Όμικρον. Τι σημαίνει τα μέτρα μετά τις 3; Δηλαδή μέχρι τις 3 Ιανουαρίου κάνουμε σύμβαση με τον κορωναϊό. Προφανώς, έπρεπε να παρθούν μέτρα πολύ νωρίτερα», είπε και συμπλήρωσε: «Είμαι θυμωμένος, χάνονται άδικα τόσες ψυχές. Γυρνάμε γύρω – γύρω δεν παίρνουμε μέτρα, τα αναβάλλουμε. Η υγεία και η ζωή είναι πάνω απ’ όλα».

«Αυτήν την στιγμή καταρρέουν τα νοσοκομεία κι εμείς συζητάμε για μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου; Δεν χρησιμοποιούμε το όπλο που έχουμε στα χέρια μας, το εμβόλιο, γυρνάμε γύρω γύρω στο πρόβλημα. Η Πολιτεία δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας της, πρέπει να πάρει πιο αποφασιστικά μέτρα και να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της», ανέφερε.

Όσο για τη διενέργεια των self test δήλωσε: «Εϊναι μία κοροϊδία. Αυτή τη στιγμή συννάδελφοί μου για να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης πρέπει να κάνουν PCR test. Και όσοι κάνουν rapid πρέπει να επιβεβαιώσουν τη νόσησή τους με PCR. Το self test αν θες το κάνεις αν θες δεν το κάνεις. Δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση».

Πληροφορίες από OPEN

Στα 5.641 τα νέα κρούσματα: 69 ακόμη νεκροί και 665 παλεύουν διασωληνωμένοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: