Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχουν υποχρέωση να απομονώσουν αυτούς τους λίγους ταραξίες: Η βία σε πολλές εκφάνσεις

FILE PHOTO: Ρομά έχουν αποκλείσει την νέα εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού, καθώς διαμαρτύρονται για τα γεγονότα στο Πέραμα όπου ένας άντρας έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας μετά από καταδίωξη, Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Στα όσα παρανοϊκά συμβαίνουν στις στις μέρες μας δεν μένει παρά να αναφωνήσουμε το γνωστό “Ω τι κόσμος μπαμπά”. Και πράγματι από που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει. Από τις δολοφονίες, τους ομαδικούς πυροβολισμούς ή τους ψεκασμένους που έχουν “πάρει το νόμο στα χέρια τους”.

Νεαροί Ρομά στο Ζαφύρι έκαναν επίδειξη δύναμης προς αντίπαλες ομάδες “κρούσης”, με πυροβολισμούς στον αέρα για να τρομάξουν το παρακείμενο στρατόπεδο των Άνω Λιοσίων. Όπως είναι γνωστό από μια τέτοια αδέσποτη σφαίρα έφυγε από τη ζωή πριν λίγο καιρό ένα μικρό παιδί, την ώρα που έπαιζε στην αυλή του σχολείου του.

  • Ο νταής, που έριχνε τους πυροβολισμούς, δεν εντοπίστηκε από τις αρχές και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Η ανοχή που δείχνει η Πολιτεία διαχρονικά σε ορισμένους παραβατικούς κάποτε χρειάζεται να τελειώσει. Οι νόμοι δεν ισχύουν αλά καρτ.

Από την άλλη οι δολοφονίες γυναικών από συζύγους και συντρόφους έχει γίνει ενδημικό φαινόμενο εν έτι 2021. Μια βαρβαρότητα που εξελίσσεται και διευρύνεται στις μέρες μας, που κάνει τον καθένα μας να αναλογίζεται σε ποια κοινωνία ζούμε.

Αποτρόπαια εγκλήματα, που δεν συνάδουν με μια εποχή που κάποιοι την παρομοιάζουν σύγχρονο χρυσό αιώνα. Θα πει κανείς ότι η πανδημία φταίει για τις ακραίες συμπεριφορές, μια και έβγαλε από μέσα μας τον άνθρωπο του Νεάντερταλ.

Όμως μέσω της προσπάθειας της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας να δαμάσει το τέρας της πανδημίας, είδαμε να ανθίζει και το φρούτο που λέγεται αντιεμβολιαστές. Κάποιοι φοβούνται και χρήσιμο είναι να τους βοηθήσουν όσοι έχουν την δύναμη της πειθούς να ξεπεράσουν τις φοβίες τους.

Υπάρχουν όμως και οι κατ επάγγελμα αντιρρησίες, που επιστρατεύουν κάθε λογής παράλογα επιχειρήματα προκειμένου να προσδώσουν ένα σοβαροφανές υπόβαθρο στον αρνητικό τους λόγο. Από τα έμβρυα των εκτρώσεων που έχουν εισαχθεί στις 5-10 σταγόνες του εμβολίου, μέχρι τον καρκίνο που μας εμφιλοχωρούν μέσω της μπατονέτας για το μοριακό ή το ράπιντ τεστ.

Όλες αυτές οι δοξασίες μεσαιωνικού τύπου επιστρατεύονται για να πειστούν οι αφελείς και να αποκτήσει βάρος και περιεχόμενο για κάποιους ελαφρόμυαλους η απόφασή τους να πουν το βροντερό τους όχι στον εμβολιασμό.

Και βεβαίως είναι ατομικό δικαίωμα του καθενός να εμβολιαστεί. Όμως η προπαγάνδα, που εξαπολύουν για να πείσουν τους αφελείς με τους λεγόμενους πνευματικούς να παίζουν κυρίαρχο ρόλο, είναι και ανεπίτρεπτη και παράνομη. Άλλο να ορίζεις το σώμα σου και άλλο να επιδιώκεις να επιβάλεις την άποψή του στο σώμα ενός τρίτου.

Με αυτά και με τ’ άλλα φτάσαμε να μην επαρκούν οι ΜΕΘ στις μέρες μας παρά τον υπερδιπλασιασμό των κλινών, που δημιουργήθηκαν γι αυτό το σκοπό. Δεν πείθει κάποιους ούτε το γεγονός ότι στη Γερμανία, που διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα στον τομέα της Υγείας, υπήρξε υπερκορεσμός από με αποτέλεσμα να στέλνει περιστατικά στις όμορες χώρες για περίθαλψη.

Παρ όλα αυτά κάποιοι συγκεντρώνονται συχνά πυκνά στο Σύνταγμα και με υβριστικά συνθήματα επιχειρούν να εκτονώσουν τον βίαιο χαρακτήρα τους.

  • Το έκαναν και την προηγούμενη Κυριακή αφαιρώντας το δικαίωμα των πολιτών να βγουν με τα παιδιά τους με ηρεμία σε αυτή την γιορτινή ατμόσφαιρα να απολαύσουν την φωτισμένη Χριστουγεννιάτικα Πλατεία Συντάγματος και τους γύρω από αυτήν δρόμους.

Το θέμα της βίας, γιατί αυτό είναι το επίδικο οφείλει να προβληματίσει φορείς και Πολιτεία, προκειμένου να βγούμε κάποτε επιτέλους από αυτό το σπιράλ του θανάτου, που ενυπάρχει σε κάποιες ομάδες πολιτών, που θεωρούν ότι οι όποιες διαφορές λύνονται όχι με τον λόγο αλλά με τα όπλα.

Η κοινωνία και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχουν υποχρέωση να απομονώσουν αυτούς τους λίγους ταραξίες, και να τους οδηγήσουν στο περιθώριο…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ο χαβαλές είναι μια υπόθεση που έχει καταντήσει εθνικό σπορ: Όταν η τρέλα των ανεμβολίαστων κατεβαίνει στους κάμπους…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: