ΕΟΔΥ: Στα 26 τα καταγεγραμμένα κρούσματα Όμικρον: Θα δούμε πολύ περισσότερα

FILE PHOTO : Διαβάτες στην Οξφορντ Στριτ στο Λονδίνο EPA/ANDY RAIN




Αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας, καθώς όπως γνωστοποίησε σήμερα ο  πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, έχουν εντοπιστεί 26 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον σε Κρήτη, Λακωνία και Αττική.

Τα περισσότερα, όπως είπε, δεν σχετίζονται με ταξίδι.

Ο ίδιος -μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ- προειδοποίησε ότι αναμένεται να δούμε περισσότερα κρούσματα.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε επιβεβαιωμένα 26 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον. Ας μην παραμείνουμε σ’ αυτόν τον αριθμό. Αναμένεται να δούμε περισσότερα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Τα περισσότερα από αυτά δεν σχετίζονται με ταξίδι σε χώρα που είχε αυξημένη επιδημιολογική εικόνα της Όμικρον. Αυτό μας δείχνει ότι ο ιός κυκλοφορεί στην κοινότητά μας. «Αναμένεται η αύξηση στη μετάλλαξη Όμικρον. Όλη η βιβλιογραφία μέχρι στιγμής δείχνει ότι αυτή η μετάλλαξη είναι πιο μεταδοτική. Έχει απλωθεί μέσα σε ένα μήνα σε πάνω από 90 κράτη. Αυτό που εκκρεμεί είναι να δούμε εάν υπάρχει αυξημένη νοσηρότητα από αυτή τη μετάλλαξη. Φαίνεται μέχρι στιγμής ότι συνδέεται με πιο ήπια συμπτώματα, δίχως όμως να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα».

 

Moderna: Η 3η δόση του εμβολίου αυξάνει 37 φορές τα αντισώματα κατά της Όμικρον

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: