Έχω κάνει ταξιτζής για να τα φέρω βόλτα, λέει ο Πούτιν: Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ

File photo: Ο Πούτιν οδηγεί μια νέα Lada. Συνηθίζει κατά καιρούς να οδηγεί τα νέα μοντέλα της ρωσικής αυτής αυτοκινητοβιομηχανίας. Screenshot via YouTube/Ruptly




Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζεται να εκφράζει τη στεναχώρια του για την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, αποκαλώντας την τραγωδία και αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι έπρεπε να εργαστεί ως οδηγός ταξί για να συμπληρώσει το εισόδημά του.

Η αποκάλυψη έγινε σε νέο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε πρώτη φορά χθες και το οποίο επικαλείται το BBC.

Φυσικά η βαθύτατη οικονομική κρίση που ακολούθησε την διάλυση της Σοβιετικής ΄Ενωσης είναι γνωστή και επίσης γνωστό είναι ότι η κατάρρευση του ρουβλιού ανάγκασε πολλούς Ρώσους να αναζητούν τρόπου για να κερδίσουν έστω και τα ελάχιστα χρήματα.

Ωστόσο, ουδείς γνώριζε ότι η κρίση άγγιξε τόσο πολύ και τον νυν πρόεδρο της Ρωσίας, όπως ο ίδιος δηλώνει στο ντοκιμαντέρ με τίτλο “Ρωσία, Πρόσφατη Ιστορία” [Russia, Latest History].

«Ήταν μια αποσύνθεση της ιστορικής Ρωσίας με το όνομα Σοβιετική Ένωση», είπε, προσθέτοντας ότι στη Δύση πίστευαν ότι και η  περαιτέρω διάλυση της Ρωσίας ήταν μόνο θέμα χρόνου.

«Μερικές φορές έπρεπε να κερδίσω επιπλέον χρήματα», είπε. “Εννοώ, να βγάλω επιπλέον χρήματα με το αυτοκίνητο, ως ιδιώτης οδηγός. Είναι δυσάρεστο να μιλάω γι’ αυτό για να είμαι ειλικρινής, αλλά δυστυχώς έτσι ήταν”.

Εκείνη την εποχή, τα ταξί ήταν κάτι σπάνιο στη Ρωσία και πολλοί ιδιώτες έκαναν δρομολόγια σε αγνώστους για να τα βγάλουν πέρα. Κάποιοι μάλιστα χρησιμοποιούσαν κάθε είδους οχήματα ως ταξί, για παράδειγμα ακόμη και ασθενοφόρα…

Ο Πούτιν υπήρξε πράκτορας της σοβιετικής υπηρεσίας ασφαλείας, της KGB. Ωστόσο, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 εργάστηκε στο γραφείο του δημάρχου της Αγίας Πετρούπολης Ανατόλι Σόμπτσακ. Υποστηρίζει ότι παραιτήθηκε από την KGB μετά το πραξικόπημα του Αυγούστου του  1991 κατά του Σοβιετικού Προέδρου Μιχαήλ Γκορμπατσόφ που οδήγησε στη διάλυση της ΕΣΣΔ.

Με πληροφορίες από BBC

Απροκάλυπτος φασισμός στην Τουρκία: Η πόλη Βαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μόνο για την αντιπολίτευση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: