Μπουρλά: Την άνοιξη το χάπι της Pfizer κατά του κορωναϊού, ειδικό εμβόλιο για την Όμικρον τον Μάρτιο

File photo: Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά. EPA, JOHN THYS




Την άνοιξη θα είναι διαθέσιμο και το χάπι της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer για τη θεραπεία όσων νοσούν με κορωναϊό. Θα είναι φθηνότερο από τις μονοκλωνικές θεραπείες, αλλά ακριβότερο από το εμβόλιο.

Αυτό αποκάλυψε ο CEO της Pfizer Dr. Άλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Το χάπι θα είναι για τους αρρώστους από κορωναϊό και όχι για να προλάβουν να μην νοσήσουν. Όσοι το πάρουν, από τους δέκα, μόνο ένας μπορεί να χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο, σε αντίθεση με τη σημερινή εικόνα» τόνισε ο κ. Μπουρλά.

Ο CEO της Pfizer επεσήμανε πως η εταιρεία ήδη έχει δημιουργήσει εμβόλιο για τη μετάλλαξη Όμικρον. Ωστόσο, όπως είπε, μπορεί να μην χρειαστεί να διατεθεί, καθώς τα σημερινά εμβόλια είναι ισχυρά απέναντι στη νέα παραλλαγή του κορωναϊού.

Αναφέρθηκε όμως με έμφαση στην μεγάλη μεταδοτικότητα της “Όμικρον”. «Όσο πιο μεγάλη είναι η “δεξαμενή”, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να δούμε νέες μεταλλάξεις στη συνέχεια», συμπλήρωσε.

Ο Dr. Άλμπερτ Μπουρλά αποκάλυψε ότι η Pfizer δίνει τη δική της “μάχη” ώστε να βρεθεί και εμβόλιο κατά του καρκίνου.

«Με τα εμβόλια mRNA θέλουμε να καταπολεμήσουμε τον καρκίνο. Σε δύο-τρία χρόνια θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα», δήλωσε.

Πηγή: ant1news.gr

Κομισιόν: Οι αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων να χορηγούνται το αργότερο 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση της ανοσοποίησης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: