Το Προεδρικό απαντά στην απαράδεκτη ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για την αποκάλυψη των εγγράφων του ΟΗΕ

Το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Τα έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών που αποκάλυψε σήμερα ο Φιλελεύθερος και η Hellas Journal, καταδεικνύουν ακριβώς ποιος και γιατί οδήγησε σε αδιέξοδο τη σύνοδο του Κραν Μοντανά.

Τα παραπάνω αναφέρει σε δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον κ. Πελεκάνο:

Ωστόσο, το ΑΚΕΛ, διαστρεβλώνοντας το νόημα μιας πρότασης από ολόκληρη την έκθεση του Γενικού Γραμματέα, επιμένει να επιρρίπτει ευθυνες τόσο στον Πρόεδρο Αναστασιάδη όσο και στον τότε ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, ενώ δεν κάνουν καμία αναφορά στις ευθύνες της Τουρκίας, η οποία αποτελεί τον υπαίτιο και για το αδιέξοδο που παρατηρείται σήμερα.

Επιμένει επίσης το ΑΚΕΛ να ξεχνά τις αναφορές στην έκθεση του Γ.Γ. σχετικά με τις εσωτερικές πτυχές. Ο ίδιος ο ΓΓ σημειώνει πως είχαν ουσιαστικά συμφωνηθεί και παρέμεναν μόνο κάποιες λεπτομέρειες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρά την απαράδεκτη στάση της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς, θα συνεχίσει την προσπάθεια για την άρση του αδιεξόδου που θα μας οδηγήσει σε επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων.

  • ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΚΕΛ

Το τι ακριβώς έγινε στο Κραν Μοντανά ειδικά σε ό, τι αφορά το θέμα των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων καταγράφεται από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην σχετική Έκθεσή του τον Σεπτέμβριο του 2017, ανακοίνωσε το ΑΚΕΛ, αναφερόμενο στην αποκάλυψη των πρακτικών του ΟΗΕ εκ μέρους του Φιλελεύθερου και της Hellas Journal.

Στην απαράδεκτη ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, σημειώνονται τα εξής:

Σ’ αυτήν ο Γενικός Γραμματέας αναφέρεται στην θέση του για κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων και την αντικατάσταση της σχετικής Συνθήκης με ένα μηχανισμό εφαρμογής της λύσης. 

Στην Έκθεση ο κ. Γκουτέρες επιρρίπτει την ευθύνη για το ναυάγιο της Διάσκεψης στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και κάνει εύφημο μνεία στη στάση των εγγυητριών δυνάμεων.

Για όσα αναφέρονται στην Έκθεση του η ελληνοκυπριακή πλευρά ουδέποτε έκανε διαβήματα στη Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών για να τ’ αμφισβητήσει.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που σήμερα προέχει είναι η διάρρηξη του αδιεξόδου το οποίο η Τουρκία εκμεταλλεύεται για να οριστικοποιήσει τη διχοτόμηση.

Φως στα παρασκήνια του Κραν Μοντανά: Το μεγάλο «όχι» του Τσαβούσογλου στον Γκουτέρες για την αποχώρηση του τουρκικού στρατού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: