Στα τάρταρα η οικονομία του παράνομου ψευδοκράτους των κατεχομένων: Έλλειμμα 1,46 δισ. τουρκικές λίρες για το 2022

File Photo: Φωτογραφία από την κατεχόμενη Αμμόχωστο. ΚΥΠΕ




Άρχισε την Τρίτη να συζητείται ο «προϋπολογισμός» του παράνομου ψευδοκράτους για το 2022, ο οποίος προνοεί δαπάνες 12,7 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών (1,11 δισεκατομμύρια ευρώ), έσοδα 11,24 δισ. τουρκικές λίρες, ενώ το έλλειμμα ανέρχεται στο 1,46 δισ. τουρκικές λίρες.

Ο «προϋπολογισμός» που εγκρίθηκε από το παράνομο ψευδο-υπουργικό “συμβούλιο” θα συζητηθεί στη συνέχεια στην παράνομη ψευδοβουλή για τρεις ημέρες.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Οντέρ Σενάρογλου είπε ότι η διαδικασία επιταχύνθηκε ως αποτέλεσμα της συναίνεσης των παράνομων “πολιτικών κομμάτων”, λαμβάνοντας υπόψη την ημερομηνία των παράνομων πρόωρων «εκλογών». Ανέφερε επίσης ότι η πανδημία έχει επηρεάσει σοβαρά τομείς όπως η υγεία, η οικονομία και η παιδεία.

Από την πλευρά του, ο Ντουρσούν Ογούζ είπε ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα συνεχιστεί και το 2022, προσθέτοντας ότι αν και η αβεβαιότητα και οι κίνδυνοι συνεχίζονται, οι επιπτώσεις στην οικονομία παρουσιάζουν πτωτική τάση, ενώ ευχαρίστησε την Τουρκία για την στήριξη της.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Κύπρος: Κανένας θάνατος από κορωναϊό την Τρίτη – 386 νέα κρούσματα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: