Ο Ελπιδοφόρος γνώριζε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης ήταν άρρωστος αλλά έπαιξε κορώνα-γράμματα τη ζωή του…

Στιγμιότυπο από την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και Χειροθεσία των νέων Αρχόντων του Τάγματος του Αποστόλου Ανδρέα (Τάξεις 2020, 2021) από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάτταν την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021. Photo: GOA, D. Panagos




ΣΧΟΛΙΟ HELLAS JOURNAL

Θα μας κάψει τον εγκέφαλο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, o οποίος πρόσθεσε στα επαγγέλματά του και αυτό του …ιατρού. Τι ομολόγησε ο άνθρωπος χωρίς να σκεφθεί ότι καίει τον εαυτό του: «Ο Πατριάρχης ήρθε άρρωστος» στην Αμερική, είπε σε συνέντευξη Τύπου στο νοσοκομείο Mount Sinai.

Ο Ελπιδοφόρος επέμενε να επισκεφθεί την Αμερική ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, γνωρίζοντας ότι αντιμετωπίζει ιατρικό πρόβλημα.

Δεν ήταν μυστικό. Κάποιοι άνθρωποι τραβούσανε τα μαλλιά τους από απόγνωση όταν ο Ελπιδοφόρος έπεισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη να πραγματοποιήσει την επίσκεψη. Και είπαν: Δεν θα αντέξει το εξοντωτικό πρόγραμμα και θα καταλήξει σε νοσοκομείο…

Δεν έκαναν πρόβλεψη. Γνώριζαν την κατάσταση της υγείας του. Ο Ελπιδοφόρος παραδέχθηκε ότι γνώριζε και ο ίδιος.

Στη διάρκεια του ταξιδιού ο Ηγέτης της Ορθοδοξίας ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα.

Εισήχθη δύο φορές στο νοσοκομείο. Κινδύνευσε η ζωή του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Και τι διέρρεε από το πρωί της Πέμπτης ο Ελπιδοφόρος; Ότι ευτυχώς που έγινε το ταξίδι, διότι ευρισκόμενος στην Αμερική, ο κ. Βαρθολομαίος σώθηκε. Ενώ αν είχε μείνει στην Τουρκία -υπονοεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής- και του συνέβαινε το πρόβλημα, μπορεί και να μην σωζόταν; Αυτό λέει;

Το απόγευμα είπε τις ίδιες ασυναρτησίες και στο δημόσιο λόγο του. Και οι παρατρεχάμενοι …Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας έσπευσαν να μεταδώσουν τις δηλώσεις του στα πέρατα της Οικουμένης! Προσέξτε: Πρόβαλαν τα ασυνάρτητα λόγια του …«γιατρού» Αρχιεπισκόπου και όχι των εξαιρετικών Ελληνοαμερικανών ιατρών, οι οποίοι είναι διάσημοι στην Αμερική για τις ιατρικές του ικανότητες και το ήθος τους.

Ντροπής πράγματα. Για το γεγονός ότι ο κ. Βαρθολομαίος εισήχθη δύο φορές στο νοσοκομείο για να αναγκαστεί στο τέλος να υποστεί και επέμβαση, ευθύνονται όσοι τον έφεραν στην Αμερική, με πρώτο τον Ελπιδοφόρο.

Ο τρόπος με τον οποίο έδρασε από την πρώτη στιγμή, όταν ο κ. Βαρθολομαίος εισήχθη στο νοσοκομείο George Washington, είναι επιεικώς απαράδεκτος, αλλά και επικίνδυνος. Έπαιξε με την υγεία του Οικουμενικού Πατριάρχη. Αντί να τον αφήσει να ξεκουραστεί ισχυριζόταν πως είναι …περδίκι και θα βγάλει όλο το ταξίδι.

Δεν έλεγε την αλήθεια. Δυστυχώς, μερικοί δημοσιογράφοι τον κάλυψαν, αντί να τον αποδοκιμάσουν. Έχουν ευθύνη και αυτοί. Αλλά είπαμε… Όταν τα έξοδα του ταξιδιού είναι πληρωμένα, μπορεί ο δημοσιογράφος να πει τα πράγματα με το όνομά τους; Όχι βέβαια.

Κρατείστε τα ονόματα των τριών γιατρών, που έσωσαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη: Είναι ο Γιώργος Ντάνγκας, ο Γιώργος Σύρος, και ο Σταμάτιος Λεράκης. Είναι λεβέντες. Τιμούν την επιστήμη τους, τιμούν και την Ελλάδα και την Ομογένεια μας.

Ευχόμαστε στον Ηγέτη της Ορθοδοξίας από καρδιάς περαστικά. Να μην βιαστεί, να γίνει καλά και να επιστρέψει στην έδρα της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας. Βρίσκεται σε καλά χέρια. Όχι βεβαίως στα χέρια του …ιατρού Ελπιδοφόρου. Αλλά των ιατρών που στην πραγματικότητα του έσωσαν τη ζωή.

Ικανοποιημένοι οι γιατροί με την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη: Όλα πήγαν καλά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: