Μαζική φυγή ξένων τραπεζών από την Τουρκία: Αποχωρεί και η ιταλική UniCredit

File Photo Υποκατάστημα της UniCredit Bank EPA/FILIP SINGER




Η ιταλική UniCredit συμφώνησε να πουλήσει το υπόλοιπο μερίδιό της στην τουρκική τράπεζα Yap? Kredi, καθιστώντας την ως την τελευταία ξένη τράπεζα που αποχωρεί από τον χρηματοοικονομικό κλάδο της Τουρκίας.

Η εταιρεία με έδρα το Μιλάνο θα μεταβιβάσει το 18% της Yap? Kredi, μίας από τις έξι κορυφαίες τράπεζες της Τουρκίας, στον εγχώριο εταίρο Koc Holding έως τον Μάρτιο για 0,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το βράδυ η ιταλική τράπεζα, ενώ άλλο ένα 2% αναμένεται να το διαθέσει στην ανοιχτή αγορά.

Η UniCredit ακολουθεί τις τράπεζες από ΗΠΑ και Βρετανία

Ο τραπεζικός κολοσσός Citigroup και η κορυφαία βρετανική ασφαλιστική εταιρεία Aviva αποχώρησαν επίσης από την Τουρκία, ενώ και βρετανική τράπεζα HSBC εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει τις τραπεζικές της δραστηριότητες στην Τουρκία, εάν μπορέσει να βρει κάποιον εγχώριο αγοραστή μετά το κλείσιμο περίπου των τριών τετάρτων των καταστημάτων της, τα οποία τώρα αριθμούν σε λιγότερα από 80.

Η ανακοίνωση της UniCredit έρχεται αφότου η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας μείωσε τα επιτόκια στο 16% από 19% τους τελευταίους δύο μήνες για να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη, ενεργώντας κατόπιν εντολής του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με πληροφορίες από ethnos.gr, Μαρία Ζαχαράκη

Κικίλιας στους FT: Αισιοδοξία για 35% περισσότερες αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο το 2022

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: