Η απάντηση του Βίκτωρα για το δήθεν «επεισόδιο» με τον πρέσβη Δημήτρη Παρασκευόπουλο: Είναι φρικτό ψέμα…

FILE PHOTO: Ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος, Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας. Φωτογραφία: Αρχείο Hellas Journal/ΚΥΠΕ




Στο Ράδιο Πρώτο φιλοξενήθηκε o Βίκτωρας Παπαδόπουλος, Σύμβουλος και συνεργάτης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με ειδικά καθήκοντα και στο υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος μίλησε για το θέμα της διαρροής πρακτικών του Κραν Μοντανά.

Αναφέρθηκε και στα όσα απαράδεκτα αφέθηκαν να εννοηθούν στην εφημερίδα Πολίτης περί δήθεν «έντασης» με τον τότε Διευθυντή του Ελλαδικού υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρη Παρασκευόπουλο. Είναι φανερό ότι η αναφορά πρόκειται για ένα ακόμα fake news. Ο κ. Παρασκευόπουλος είναι ένας εκ των πραγματικών τζέντλεμεν που πέρασε από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Ερωτηθεις γιατί η Κυβένρηση δεν φρόντισε να δώσει στην δημοσιότητα τα πρακτικά και να σταματήσουν τα όποια αφηγήματα υπήρχαν περί ευθύντης της ελληνοκυπριακής πλευράς για το «ναυάγιο» στο Κραν Μοντανά το 2017, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος τόνισε ότι μετά τη διακοπή των συνομιλιών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε δημοσιογραφική διάσκεψη και έδωσε συνεντεύξεις εξηγώντας τι ακριβώς συνέβη στο Κραν Μοντανά.

«Πλέον αποδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο τι έγινε από τα πρακτικά των Ηνωμένων Εθνών», είπε ο κ. Παπαδόπουλος στο Ράδιο Πρώτο,αναφερόμενος στα απόρρητα έγγραφα που δημοσίευσαν η εφημερίδα Φιλελεύθερος και η ιστοσελίδα μας,Hellas Journal.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η Τουρκία θα δεχόταν μόνο μετονομασία της συνθήκης εγγυήσεων. «Αποδεικνύεται μετά από τέσσερα χρόνια ότι ο Γενικός Γραμματέας προσπάθησε να δει τις τελικές εισηγήσεις των μερών. Η τελική πρόταση της Τουρκία ήταν η μετονομασία της συνθήκης εγγυήσεων, με δικαίωμα μονομερούς επέμβασης με επανεξέταση μετά από τρεις εκλογικούς κύκλους».

  • Επιπλέον ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει ψεύτικο δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης που τον ήθελε δήθεν να «αρπαξε από τον γιακά τον γενικό διευθυντή του ελληνικού ΥΠΕΞ, κ. Δημήτρη Παρασκευόπουλο». Ξεκαθάρισε τα εξής:

«Στην θητεια μου ως μελος την κυβερνησης και κατα το Κραν Μοντανα συναντησα τον εξαιρετο ανθρωπο, ευπατριδη και θρυλο της ελληνικης διπλωματιας πρεσβη ε.τ κ .Δημητρη Παρασκευοπουλο 2-3 φορες οπου ανταλλαξαμε απλως χειραψια και χαιρετισμο. Τον έβλεπα με απέραντο σεβασμό και δέος για την πορεια του και ενιωσα τιμη εστω που ανταλλαξαμε χειραψιες και δυο φιλοφρονιτικα λογια. Ειναι θλιβερο καποιοι στην μανια και εμπαθεια τους κατα του Προέδρου της Δημοκρατίας και στην προσπαθεια επιβολης των αποψεων και αφηγηματων τους να μετερχονται τετοια φρικτα ψεματα».

Καταληκτικά διευκρίνισε ότι για να έρχονταν στο Κραν Μοντανά οι Πρωθυπουργοί θα έπρεπε να υπάρξει συμφωνία επί τω εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων.

«Ο Κοτζιάς έθεσε τη θέση ότι για να ερχόταν ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να δει τη θέση της Τουρκίας στο τραπέζι».

Δείτε το απόσπασμα στο 18:41

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: