Γονείς κατά της μάσκας για παιδιά Δημοτικού στην Κύπρο: Διαδήλωση και αποχή από μαθήματα [photos]

Εκδήλωση διαμαρτυρίας γονέων στην Πάφο για τα μέτρα που λήφθηκαν για τους μαθητές των Δημοτικών. Φωτογραφία μέσω ΚΥΠΕ




Με πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως “Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας “ και “Η μάσκα στα παιδιά μας αποτελεί παιδική κακομεταχείριση” γονείς εξέφρασαν το απόγευμα στην Πάφο τη διαμαρτυρία τους για τα νέα μέτρα για τον κορωνaϊό που αφορούν τους μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Η διαδήλωση  σκοπό είχε να ανατραπούν οι αποφάσεις που επηρεάζουν τα παιδιά – μαθητές των δημοτικών και την επιβολή της χρήσης προστατευτικής μάσκας από αυτά.

  • Γονείς χαρακτήρισαν  παράνομα τα μέτρα που πάρθηκαν, προσθέτοντας πως αυτά καταπατούν κάθε δικαίωμα ελευθερίας των μικρών παιδιών. Κάλεσαν το κράτος να αναθεωρήσει την απόφαση του.

Η συγκέντρωση των διαμαρτυρόμενων γονιών ξεκίνησε έξω από το Δημαρχείο της Πάφου. Στην συνέχεια οι διαμαρτυρόμενοι πορεύθηκαν προς την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου.

Κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας υπήρχε και διακριτική παρουσία της Αστυνομίας.

Και αποχή από τα μαθήματα…

Αποχή μίας διδακτικής ώρας από τα μαθήματα είναι η απόφαση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, ως αντίδραση στα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση και τα οποία τίθενται σε εφαρμογή την Δευτέρα 29/11.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, αφού έλαβε τις απόψεις των πέντε ομοσπονδιών, από όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, αποφάσισε όπως το πρώτο μέτρο, για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, προς τα μέτρα, είναι να καλέσει τα μέλη της σε αποχή μίας ώρας από τα μαθήματα, τη Δευτέρα το πρωί και να καλέσει τους γονείς και τα παιδιά να παραμείνουν εκτός σχολείων.

Π. Προδρόμου: Αναγκαία τα μέτρα για να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία

Αναγκαία τα μέτρα για να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία διεμήνυσε στους Οργανωμένους γονείς δημοτικής Δημοτικής Εκπαίδευσης  ο υπουργός παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου.

Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Πρόδρομος Προδρόμου είπε ακόμη ότι θα μεταφέρει στον Υπουργό Υγείας το αίτημα των γονέων αναφορικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τους κάλεσε να δείξουν πνεύμα συνεργασίας. Από πλευράς του ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σωτήρης Χριστοφή, είπε ότι οι γονείς ζήτησαν από τον Πρόδρομο Προδρόμου να επαναξεταστεί το ζήτημα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους μαθητές.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των μέτρων πραγματοποίησαν στην Λάρνακα πολίτες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στον κυκλικό κόμβο Ριζοελιας κρατωντας πανό, και φωνάζοντας συνθήματα .
Εκδήλωση διαμαρτυρίας γονέων στην Πάφο για τα μέτρα που λήφθηκαν για τους μαθητές των Δημοτικών

Με πληροφορίες από “Φιλελεύθερος” – ΚΥΠΕ/ ΚΠ/ΜΚ

Μεγάλη αύξηση με 535 νέα κρούσματα στην Κύπρο: Απεβίωσε 76χρονος ασθενής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: