Μεγάλη αύξηση με 535 νέα κρούσματα στην Κύπρο: Απεβίωσε 76χρονος ασθενής

File photo: Μονάδα εντατικής θεραπείας για ασθενείς με κορωναϊό σε νοσοκομείο της Κύπρου . ΚΥΠΕ




Τον θάνατο 76χρονου ασθενή με COVID-19 και 535 νέα κρούσματα κορωναϊού ανακοίνωσε το Σάββατο το Υπουργείο Υγείας, με το ποσοστό θετικότητας να ανέρχεται στο 0,82%.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων φθάνει στα 132.937 και των θανάτων ασθενών με COVID-19 σε 592.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, 118 ασθενείς με COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 45 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 66.11% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

Τρεις post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 65.358 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

  • Ο 76χρονος απεβίωσε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19.

Από τους 592 ασθενείς που έχουν αποβιώσει είναι 379 άντρες (64%), και 213 γυναίκες (36%). Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 76 έτη.

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 118 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 45 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 45 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 16 είναι διασωληνωμένοι, οι 2 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 27 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι η ακόλουθη: στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 33 ασθενείς, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας 16 ασθενείς, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού 27 ασθενείς, στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου 19 ασθενείς και στο Μακάρειο Νοσοκομείο 5 ασθενείς. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 18 ασθενείς, οι 16 διασωληνωμένοι και οι 2 εκτός αναπνευστήρα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΜΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Ανησυχία για τη μετάλλαξη «Όμικρον»: Σε συνεχείς συσκέψεις ο Υπουργός Υγείας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: