Έκρηξη στο Λίβερπουλ: Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του νεκρού υπόπτου [videos]

File photo Η έκρηξη σε ταξί στο Λίβερπουλ. Screenshot via Youtube The Telegraph




Το όνομα του άνδρα που βρίσκεται πίσω από την έκρηξη σε ένα ταξί στο Λίβερπουλ έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας η βρετανική αστυνομία, για μια τρομοκρατική ενέργεια όπως τη χαρακτήρισαν οι αρχές.

“Οι έρευνές μας βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά σε αυτό το στάδιο πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο νεκρός είναι ο 32χρονος Ιμάντ αλ Σουαλμίν” δήλωσε ο Άντριου Μικς από την Αστυνομία του Μείζονος Μάντσεστερ σε ανακοίνωσή του.

“Ο αλ Σουαλμίν συνδέεται με τις διευθύνσεις στην λεωφόρο Ρούθλαντ όσο και με την Σάτκλιφ Στριτ όπου οι έρευνες συνεχίζονται ακόμα”, πρόσθεσε.

Ελεγχόμενη έκρηξη μετά το περιστατικό στο Λίβερπουλ

Εν τω μεταξύ η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε μια ελεγχόμενη έκρηξη μετά από τον εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη την Κυριακή μέσα στο ταξί, έξω από νοσοκομείο στο Λίβερπουλ.

«Αστυνομικοί που ερευνούν την έκρηξη που σημειώθηκε χθες έξω από το Γυναικολογικό Νοσοκομείο στο Λίβερπουλ… πραγματοποίησαν προληπτικά μια ελεγχόμενη έκρηξη στο Σέφτον Παρκ στο Λίβερπουλ στο πλαίσιο της εν εξελίξει έρευνας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Μείζονος Μάντσεστερ.

«Πιστεύεται ότι δεν υπάρχει ευρύτερος κίνδυνος για το κοινό και η έρευνα συνεχίζεται».

Πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

H Βρετανία ανεβάζει επίπεδο συναγερμού μετά την έκρηξη στο Λίβερπουλ: “Εξαιρετικά πιθανή” τρομοκρατική ενέργεια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: