Δεν πάει άλλο… Τα δύο μεγάλα κόμματα της Κύπρου αλληλοκαλύπτονται: Τελικά, τι θέλει το ΑΚΕΛ;

FILE PHOTO: Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποίησε το ΑΚΕΛ με συμμετοχή της Περιβαλλοντικής Κίνησης Κύπρου, της Αριστερής Πτέρυγας για το σκάνδαλο των Pandora Papers, τη διαφθορά και τη διαπλοκή, Λευκωσία 30 Οκτωβρίου 2021. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Του ΑΛΕΚΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Φιλελεύθερος

Είναι απολύτως λογικό, μπροστά στα αδιέξοδα μιας διεφθαρμένης κυβέρνησης, οι πολίτες ενός κράτους που τους ενδιαφέρει το μέλλον του, να αξιώνουν απαντήσεις, εξηγήσεις και πρόγραμμα και από την αντιπολίτευση.

Αλλιώς, θα θεωρείτο λογικός ο διπολισμός σε μια δημοκρατία και -επί παραδείγματι- η τυφλή απάντηση στον Μακρόν θα ήταν η ακροδεξιά Λεπέν, στον Μητσοτάκη ο Τσίπρας (ή ο Βελόπουλος), στον Μπάιντεν κάποιος σαν τον Τραμπ.

Το ΑΚΕΛ, λοιπόν, που δεν καταφέρνει να προτάξει κάτι καινούργιο ούτε μοιάζει ικανό να δημιουργήσει όραμα για την Κύπρο μέχρι το 2023, κατέβασε στον δρόμο εκατοντάδες πολίτες για να τους πει πως ο Αναστασιάδης… δεν θα παραιτηθεί.

  • Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου, αναφέρθηκε σε «πολιτικό ρεαλισμό», ο οποίος τον βοήθησε να αντιληφθεί ότι ο Αναστασιάδης δεν θα μετακινηθεί από την καρέκλα του -αυτός ο «πολιτικός ρεαλισμός» δημιούργησε το ΔΗΣΑΚΕΛ που μοιάζει αθάνατο.

«Αυτό που λέμε και θα το επαναλαμβάνουμε μέχρι να το εμπεδώσουν οι κυβερνώντες, είναι ότι ΕΑΝ υπήρχε στοιχειώδης πολιτική ευθιξία, ο Νίκος Αναστασιάδης έπρεπε εδώ και καιρό να είναι στο σπίτι του. Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση πως αυτό θα συμβεί», είπε επί λέξει ο κ. Στεφάνου, μπροστά από πανό με το σύνθημα «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ» και με βαστάζους ολόκληρη την ηγεσία της αριστεράς.

Άρα, γιατί πήγε το ΑΚΕΛ στο Προεδρικό; Για να πει στον Αναστασιάδη να σταματήσει να είναι διεφθαρμένος; Για να του πει «ξέρουμε ότι δεν θα παραιτηθείς, αλλά ήρθαμε να φωνάξουμε ‘δεν πάει άλλο’»; Κι αφού «δεν πάει άλλο», ποια είναι η λύση;

Να ζητήσει συγγνώμη ο Πρόεδρος για τα σκάνδαλα που τον βαραίνουν και να περιμένουμε μέχρι το 2023 για να αποφασίσει το ΑΚΕΛ τι θέλει;

Τι σόι αντιπολίτευση είναι αυτή που κατεβάζει λαό στον δρόμο και του εξηγεί πως «ο Αναστασιάδης δεν θα πάει σπίτι του»; Άρα, προς τι η διαδήλωση; Τι θέλει η ηγεσία του ΑΚΕΛ και κουράζει τον κόσμο του με αυτές τις πομπώδεις διακηρύξεις; Εξουσία; Μάλλον όχι. Να φύγει ο Αναστασιάδης;

Επίσης, μάλλον όχι, αν και είναι το απόλυτα λογικό αίτημα και η απόλυτη λογική συνέπεια των εγκλημάτων του Προέδρου με τα διαβατήρια, την εσωτερική και εξωτερική διακυβέρνηση, τις υποχωρήσεις στο Κυπριακό, την εμμονή στα ΜΟΕ και την αθώωση της Τουρκίας.

  • Τι θέλει, εν τέλει, το ΑΚΕΛ; Ό,τι θέλει κι ο ΔΗΣΥ. Μια σιωπηρή συμμαχία, με εναλλασσόμενη την εξουσία -ει δυνατόν κάθε πενταετία- κι έναν κοιμισμένο λαό που θα πορεύεται όπου του πουν οι κομματικές του ηγεσίες.

Επί τούτου, αξίζει να επαναλάβουμε πως από το 2013 μέχρι το 2017, το ΑΚΕΛ δεν έβγαλε άχνα για τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη ή για τον ίδιο που πουλούσε ήδη διαβατήρια σε Ρώσους ολιγάρχες και ζάμπλουτους Σαουδάραβες.

Όπως ο ΔΗΣΥ δεν είχε βγάλει άχνα για τη διακυβέρνηση Χριστόφια, μέχρι που τίναξε στον αέρα την Κύπρο και δολοφόνησε 13 αθώους στη ναυτική βάση του Μαρί.

Όλα, όχι μόνο για το Κυπριακό και το όραμα της κωματώδους ΔΔΟ και του θανατηφόρου συμβιβασμού, μα και για τη διακομματική συνοχή στο εσωτερικό, για την ευημερία των μαγαζιών και των οφικίων τους, για την παντοτινή αλληλεξάρτηση των δύο κεφαλών του ιδίου τέρατος, του ΔΗΣΑΚΕΛ.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Το λογαριασμό θα τον πληρώνει μονίμως η ελληνική πλευρά: Με ψευτοδιλήμματα το μόνο που πετυχαίνεται είναι η διαιώνιση της κατοχής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: