Basket League: Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Κολοσσό Ρόδου και τον 15χρονο Αβδάλα [video]

Photo Ο Σαντ Ρος καρφώνει την μπάλα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Κολοσσό. Screenshot via glomex ERT




Η αγωνιστική της Basket League ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει την τρίτη φετινή του απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου με σκορ 77-54 στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» παρότι συνάντησαν δυσκολίες για περίπου 15 λεπτά, εν τέλει «πάτησαν το πόδι στο γκάζι» και «καθάρισαν» το ματς στην τρίτη περίοδο.

Από την άλλη, η ομάδα του Ηλία Καντζούρη «έπεσε» στο 3-2 και την έκτη θέση της βαθμολογίας.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος με 13 πόντους (4/6 σουτ, 5/5 βολές), 8 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, ενώ τα βλέμματα για τους γηπεδούχους «έκλεψε» ο νεαρός Νεοκλής Αβδάλας που αγωνίστηκε για περισσότερα από 12 λεπτά.

Στο ξεκίνημα του αγώνα το θέαμα ήταν κακό με κύριους υπεύθυνους τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη και φυσικά οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν να το εκμεταλλευτούν.

Η αστοχία του Παναθηναϊκού και τα καλάθια των παικτών του Κολοσσού στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου, έστειλαν τους Ροδίτες στον πάγκο με προβάδισμα τριών πόντων (16-13). Στο δεύτερο δεκάλεπτο το «τριφύλλι» βελτιώθηκε στην άμυνα και έβαλε κάποια σημαντικά σουτ για να πάρει το προβάδισμα. Χωρίς να έχει κάποιον που να ξεχωρίζει, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη «έκλεισε» το ημίχρονο στο +7 (34-27).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα «ξέσπασμα» του Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος με δύο τρίποντα σε δεκαεπτά δευτερόλεπτα χάρισε στην ομάδα του διψήφιο προβάδισμα πόντων (42-30) για πρώτη φορά στο ματς. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι πρωταθλητές «ξέφυγαν» στο σκορ φτάνοντας έως και το +22 (60-38), με το οποίο έληξε η τρίτη περίοδος. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πιο πολύ διαδικαστικού χαρακτήρα, με το ματς να έχει ουσιαστικά κριθεί. Ο Δημήτρης Πρίφτης έδωσε αρκετό χρόνο στον 15χρονο Νεοκλή Αβδάλα, ο οποίος τελείωσε με 5 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 12 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 34-27, 60-38, 77-54.

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Πρίφτης): Πέρι 3 (1), Παπαγιάννης 4, Μποχωρίδης 13 (2), Καελάκης 9, Νέντοβιτς 10 (2), Μέικον 4, Καββαδάς 7, Φλόιντ 4, Αβδάλας 5 (1), Μαντζουκας 3 (1), Σαντ-Ρος 13.

Κολοσσός Ρόδου (Ηλίας Καντζούρης): Μομίρφο 7(1), Ουίλιαμς 13 (2), Τιλί 5 (1), Σλαφτσάκης 2, Ποτ 7 (1), Ξανθόπουλος, Πράπας 2, Καμπούρης, Μαργαρίτης 1, Μπιλλής, Φλόιντ 8 (1), Χατζηδάκης 9.

Πληροφορίες από ΕΡΤ

Τρίτη εντός έδρας ήττα για τους Μπακς: Μόνος ο Γιάννης, πολύ καλός ο, βασικός, Θανάσης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: