Αλλάζει χέρια το θρυλικό ΜΙΝΙΟΝ: Η ιστορία του πολυκαταστήματος που μεσουράνησε για δεκαετίες [video]

File photo Το πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ. Screenshot via glomex ERT




Το ιστορικό πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ αλλάζει χέρια, καθώς η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων DEMAND πλειοδότησε έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Το κτίριο υπήρξε για δεκαετίες η καταναλωτική “Μέκκα” των Ελλήνων και συγκρινόταν με τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα της Ευρώπης. Εδώ και χρόνια το ΜΙΝΙΟΝ είχε πάψει να λειτουργεί και το 10ώροφο κτίριο στο οποίο στεγαζόταν ήταν κλειστό.

Η ιστορία του ΜΙΝΙΟΝ

Από ένα μικρό περίπτερο στα Χαφτεία το 1934 ο επιχειρηματίας Γιάννης Γεωργακάς έφτασε να κατέχει το θρυλικό πολυκατάστημα το οποίο άφησε το στίγμα του στον εμπορικό κόσμο της Ελλάδας για δεκαετίες.

“Κατάφερε να το κάνει το μεγαλύτερο μεγάλο κατάστημα στην Αθήνα” αναφέρει στην ΕΡΤ η σύζυγος του ιδιοκτήτη του ΜΙΝΙΟΝ, Αμαλία Γεωργακά. “Ήταν πόλος έλξης όχι μόνο για τους Αθηναίους, αλλά έρχονταν ακόμη και από την περιφέρεια” συνέχισε.

Το ΜΙΝΙΟΝ υπήρξε το 11ο μεγαλύτερο πολυκατάστημα της Ευρώπης, με περισσότερα από 120.000 διαφορετικά προϊόντα και 1.000 εργαζόμενους.

“Οι πιο ωραίες στιγμές του ΜΙΝΙΟΝ ήταν τα Χριστούγεννα που φέρναμε τον Άγιο Βασίλη με πομπή” θυμάται η κ. Γεωργακά.

Ο καταστροφικός εμπρησμός

Τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου του 1980 ακούστηκαν εκρήξεις και το ΜΙΝΙΟΝ τυλίχθηκε στις φλόγες. Η φωτιά που προκλήθηκε από εμπρησμό, είχε τέτοια ένταση που απέμεινε μόνο ο σκελετός του κτιρίου.

Σήμερα η εταιρεία Folli Follie που ήταν ο τελευταίος ιδιοκτήτης του κτιρίου, έβαλε πωλητήριο στο θρυλικό πολυκατάστημα.

Πληροφορίες από ΕΡΤ

481 επιχειρηματικές συναντήσεις στο Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop στις χώρες της BeNeLux

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: