Τεντώνει το σχοινί με κινήσεις υψηλού ρίσκου ο Ερντογάν: Δίνει ρέστα εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ομιλεί για την …ισχυρή “Δημοκρατία” στη κατοχική δύναμη. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Από τεστ αντοχών επιχειρεί να περάσει τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου ο Ταγίπ Ερντογάν, κυρίως όμως την Κύπρο και την Ελλάδα, αναφέρει ο συνάδελφος Κώστας Βενιζέλος στην εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Η απόφαση της Άγκυρας στο επίπεδο του πανίσχυρου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας είναι πως η κατοχική δύναμη δεν θα επιτρέψει δράσεις και υλοποίηση σχεδιασμών χωρών της περιοχής, εάν δεν το εγκρίνει.

Το αφήγημα του καθεστώτος Ερντογάν είναι πως δεν μπορεί να γίνει οτιδήποτε χωρίς τη συναίνεση και συμμετοχή του. Και όταν αναφέρεται σε συμμετοχή ο Τούρκος πρόεδρος, εννοεί να έχει το πάνω χέρι.

Η κατοχική δύναμη έδειξε τις προθέσεις της και με τις έρευνες του πλοίου Nautical Geo (ιταλικών συμφερόντων, μαλτέζικης σημαίας), που γίνονται για την όδευση του αγωγού EAST MED στον οποίο συμμετέχουν η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ.

Την έρευνα χρηματοδοτεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε). Η Τουρκία παρενόχλησε το σκάφος όταν βρισκόταν δέκα ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, ενώ δεν επέτρεψε διά της ισχύος να γίνουν έρευνες (μελέτη μέτρησης για την ακρίβεια) στην κυπριακή ΑΟΖ. Δεν παρενόχλησε, πάντως, τις έρευνες στην περιοχή του Ισραήλ, το οποίο παρότι συμμετέχει στο πρόγραμμα, δεν αντέδρασε για τα όσα έγιναν στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου και της Ελλάδος.

Το τι θα γίνει εφεξής εξαρτάται και από τις χώρες που επηρεάζονται. Η Κύπρος δεν έχει πολλές δυνατότητες, η Ελλάδα δεν φαίνεται διατεθειμένη να οδηγήσει στα άκρα το θέμα και να απαντήσει στις προκλήσεις, ενώ η νέα κυβέρνηση του Ισραήλ φαίνεται πως δεν έχει την ίδια προσέγγιση με τον Νετανιάχου για τον αγωγό EAST MED.

Υπάρχουν απόψεις -όχι στη Λευκωσία- που θεωρούν πως μπορεί η όδευση να αλλάξει. Αυτό, βέβαια, θα σημαίνει πως η Τουρκία θα καταφέρει διά της ισχύος να ματαιώσει τους σχεδιασμούς των χωρών της περιοχής.

Από τις εξελίξεις αυτές, εκείνη που επενδύει στην αλλαγή όδευσης φαίνεται να είναι και η Αίγυπτος. Κυρίως γιατί μια επιλογή που θα εξεταστεί θα είναι εκείνη των τερματικών σταθμών στη χώρα αυτή.

Σε ό,τι αφορά τις γεωτρήσεις της EXXON MOBIL στο θαλασσοτεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, που χρονικά τοποθετούνται τον Νοέμβριο, η Άγκυρα δεν προτίθεται να κάνει οτιδήποτε που να παρεμποδίσει τις εργασίες. Θα «τρυπήσει», όμως, στο θαλασσοτεμάχιο 6, στο οποίο δραστηριοποιούνται ΕΝΙ και ΤΟΤΑΛ.

Η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε αντι-Navtex για το Ορούτς Ρεϊς: Η παράνομη Navtex της Toυρκίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: