Ξεκίνησε το σχέδιο του εξοχότατου ΓΑΠ για να αλώσει το ΚΙΝΑΛ, αλλά “εισπράττει” όχι: Εκκρεμούν συναντήσεις με Λοβέρδο και Ανδρουλάκη

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Σε εξέλιξη βρίσκεται η “πρωτοβουλία” του εξοχότατου πρώην προέδρου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, γνωστού και ως ΓΑΠ. Στόχος της …πρωτοβουλίας είναι να αλώσει το κόμμα, και αν δεν τα καταφέρει να το διαλύσει.

Άλλωστε κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι έφυγε και δημιούργησε άλλο κόμμα, το οποίο καταποντίστηκε στις εκλογές. Και όταν ακόμα και σήμερα, που το παίζει δήθεν …ενωτικός, διατηρεί το ανύπαρκτο κομματίδιό του.

Ο πρώην πρωθυπουργός απαιτεί από τους υποψήφιους να αποχωρήσουν από την κούρσα διεκδίκησης της προεδρίας για να μην έχει αντίπαλο και έτσι να αλώσει το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ. Απαιτεί να παρουσιαστεί η δική του υποψηφιότητα ως η μόνη και να εκλεγεί χωρίς …εκλογές.

Ο ΓΑΠ συναντήθηκε ήδη με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη και μίλησε χθες το βράδυ, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Χάρη Καστανίδη και τον Βασίλη Κεγκέρογλου.

Από τις 11 σήμερα το πρωί, ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε στη Βουλή διαδοχικά με τον Παύλο Γερουλάνο και τον Παύλο Χρηστίδη. Ο πρώτος έδειξε τις προθέσεις του στον κ. ΓΑΠ και σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υποχωρήσει.

Και άλλοι υποψήφιοι αρνούνται να τον εξυπηρετήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνουν στην κούρσα για τη διαδοχή της Φώφης Γεννηματά, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χάρης Καστανίδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο κ. Κεγκέρογλου αναμένεται να εξυπηρετήσει τον ΓΑΠ, ενώ άγνωστες είναι οι προθέσεις του κ. Χρηστίδη.

Δεν έχει ακόμη καθοριστεί συνάντηση ή επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς και οι δύο είναι σε περιοδείες εκτός Αθηνών.

Πιθανόν να γίνουν το απόγευμα είτε τηλεφωνικά είτε με τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα:
Το τοπίο είναι ακόμη θολό για τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος έχει αναλάβει πρωτοβουλίες μεν, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη δημοσίως το εάν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος ή όχι. Την ίδια ώρα οι όποιες κινήσεις έχει κάνει ο ίδιος δεν έχουν αλλάξει προς το παρόν τους συσχετισμούς στην κούρσα για την ηγεσία αφού ουδείς έχει αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Στο «κάδρο» μπαίνει δε και η αμφίσημη τοποθέτηση που έκανε ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος μετά την συνάντηση στη Βουλή δήλωσε πως «σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα», κάτι που δεν αποκλείει να υπάρξουν τελικά αλλαγές τα επόμενα 24ωρα.

Την Κυριακή, την πόρτα του γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή, πέρασαν οι Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης. Αμφότεροι, μετά το πέρας των συναντήσεων που είχαν, στις δηλώσεις τους αποτύπωσαν ένα καλό κλίμα, χωρίς ωστόσο να δώσουν περαιτέρω πληροφορίες για το περιεχόμενο των συζητήσεων.

Ο Γιώργος Παπανδρέου λίγο μετά το μεσημέρι αποχώρησε από το κοινοβούλιο καθώς εντός της ημέρας αναμενόταν να βρεθεί στον Πύργο Ηλείας προκειμένου να παρευρεθεί στην εκδήλωση Ολυμπιακής εκεχειρίας.

  • Δεν κάνουν πίσω, προς το παρόν, οι υποψήφιοι

Από τη Χαλκίδα πάντως, όπου μιλούσε το βράδυ του Σαββάτου ο Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε τους πρώην αρχηγούς της παράταξης (Παπανδρέου, Βενιζέλο, Σημίτη) να εγγυηθούν την ενότητα του κόμματος. Διαμήνυσε δε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω και ότι έχει την πεποίθηση ότι θα βγει νικητής στις εκλογές για την προεδρία του κόμματος στις 5 Δεκεμβρίου.

Καμία διάθεση για υπαναχώρηση από την υποψηφιότητα δεν δείχνει ούτε το στρατόπεδο του Νίκου Ανδρουλάκη. Συνεργάτης του ευρωβουλευτή έλεγε στο protothema.gr ότι την ενότητα της παράταξης την έχει εγγυηθεί η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, το Κίνημα έχει λάβει τις αποφάσεις για τις διαδικασίες, από κει και πέρα όποιος θέλει να είναι υποψήφιος μπορεί να το πράξει εντός των αποφάσεων αυτών, δεν συζητάμε οτιδήποτε άλλο».

Αυτή η τοποθέτηση φαίνεται να είναι και έμμεση απάντηση σε όσους είχαν παρατηρήσει ότι ο κ. Ανδρουλάκης παρότι είχε στη διάθεσή του πολλές περισσότερες από 5.000 υπογραφές που απαιτούνται για την επικύρωση της υποψηφιότητάς του, δεν τις κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή όπως οι Λοβέρδος και Καστανίδης – θα το πράξει στο τέλος της παράτασης που έδωσε η αρμόδια επιτροπή, ήτοι την ερχόμενη Πέμπτη.

Στα παραπάνω προστίθεται και το ότι κανείς από όσους έχουν ήδη συνομιλήσει με τον Γιώργο Παπανδρέου δεν έχει δείξει σημάδια υπαναχώρησης.

Ελλάδα Αθήνα 

Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Η παρέμβαση του εξοχότατου ΓΑΠ θα οδηγήσει το κόμμα στο απόλυτο χάος

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: