Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Η παρέμβαση του εξοχότατου ΓΑΠ θα οδηγήσει το κόμμα στο απόλυτο χάος

File Photo: Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου (ΓΑΠ) στο 3ο Μεσογειακό Συνέδριο του ”Δικτύου για λύσεις βιώσιμης ανάπτυξης”. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ




Ανακοίνωση σχετικά με την επικείμενη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ εξέδωσε ο εξοχότατος Γεώργιος Παπανδρέου, γνωστός ως ΓΑΠ.

Είπε ότι θα έχει επαφές με όλους τους υποψήφιους, σε μια μεσολαβητική, υποτίθεται ενωτική πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού, που θα οδηγήσει στο κόμμα στο χάος.

Οι εξελίξεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής φαίνεται ότι είναι ραγδαίες, ειδικά μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά για λόγους υγείας, από την κούρσα για την προεδρία.

Αλλά η επανεμφάνιση του κ. ΓΑΠ, που είναι μονίμως σε διακοπές, προμηνύει άσχημα νέα για το ΚΙΝΑΛ. Άλλωστε είχε επιχειρήσει ξανά να το διαλύσει.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών τονίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου, επιδιώκοντας μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, ζήτησε και θα έχει επαφές με:

  • Τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστουδουλάκη, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και τους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη.

Πίσω από την πρωτοβουλία αυτή κρύβεται η απόφαση για την επάνοδο του στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, αλλά χωρίς εκλογές. Επιδίωξη του είναι η αποχώρηση των υπολοίπων υποψηφίων στο …όνομα δήθεν της ενότητας.

“Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέα μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική” επισημαίνεται.

Προστίθεται πως σε “αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές”.

Για την πρωτοβουλία του εξοχότατου Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βίντεο από ANT1

Παράταση μιας εβδομάδας για τις υπογραφές στήριξης στο ΚΙΝΑΛ: Κατέθεσαν ήδη οι 3 από τους 6

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: