«Ψηφιακά πορτοφόλια» για όλους μας: Υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων από τη Mastercard

File Photo H Mastercard ua ανακοινώσει ότι οποιαδήποτε εταιρεία από τις χιλιάδες τράπεζες και τα εκατομμύρια των εμπόρων στο δίκτυο πληρωμών της θα είναι σύντομα σε θέση να ενσωματώσουν κρυπτονομίσματα στα προϊόντα του EPA/MAURITZ ANTIN




Καθώς αυξάνεται διαρκώς το ενδιαφέρον μεγάλων και μικρών επενδυτών για τα κρυπτονομίσματα, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, η Mastercard, αποφάσισε να προσφέρει εφεξής υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων.

Ολοι οι πελάτες στο δίκτυο πληρωμών της θα μπορούν να ενσωματώσουν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Ετοιμάζεται, έτσι, να ανακοινώσει ότι οποιαδήποτε εταιρεία από τις χιλιάδες τράπεζες και τα εκατομμύρια των εμπόρων στο δίκτυο πληρωμών της θα είναι σύντομα σε θέση να ενσωματώσουν κρυπτονομίσματα στα προϊόντα τους.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CNBC, σε αυτά τα προϊόντα θα περιλαμβάνονται τα λεγόμενα ψηφιακά πορτοφόλια του bitcoin, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες που κερδίζουν ανταμοιβές σε κρυπτονομίσματα και προσφέρουν τη δυνατότητα να γίνονται δαπάνες με πληρωμές σε ψηφιακές αξίες, αλλά και προγράμματα εξαργύρωσης πόντων όπως είναι, για παράδειγμα, οι πόντοι αεροπορικών εταιρειών ή ξενοδοχείων, που θα μπορούν να μετατραπούν σε bitcoin ή άλλες κρυπτογραφημένες αξίες.

Σύμφωνα με στελέχη των δύο εταιρειών στο CNBC, προκειμένου να προσφέρουν αυτού του είδους τις υπηρεσίες Remaining Time-0:00 Fullscreen η Mastercard και το δίκτυο πληρωμών της συνεργάζεται με την εταιρεία κρυπτογράφησης Bakkt, που εφεξής θα είναι ο πάροχος υπηρεσιών για όσους εγγραφούν. «Θέλουμε να προσφέρουμε σε όλους τους συνεργάτες μας τη δυνατότητα να προσθέτουν πιο εύκολα υπηρεσίες crypto σε ό,τι και αν κάνουν», δήλωσε σε συνέντευξή της η Σέρι Χάιμοντ, εκτελεστική αντιπρόεδρος ψηφιακών συνεργασιών της Mastercard. Η Mastercard διαχειρίζεται ένα από τα κυρίαρχα παγκόσμια δίκτυα πληρωμών μαζί με τη Visa και σχετίζεται με περισσότερα από 20.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν 2,8 δισεκατομμύρια κάρτες Mastercard σε χρήση, σύμφωνα με την εταιρεία.

Kαθώς το ενδιαφέρον για το bitcoin παραμένει υψηλό, οι πελάτες της Mastercard ζήτησαν βοήθεια από το δίκτυο για την παροχή υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με τη Χάιμοντ. Με αυτόν τον τρόπο, οι τράπεζες μπορούν να κρατούν τους πελάτες στις δικές τους πλατφόρμες αντί να βλέπουν τα δολάρια να μεταναστεύουν σε ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης, είπε. Από τη στιγμή που διέρρευσε η είδηση, η μετοχή της Bakkt έκανε άλμα 70% και λίγο αργότερα περιόρισε τα κέρδη της, αλλά εξακολούθησε να σημειώνει άνοδο 35%.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Καλές οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες όμως… Λιγνίτης και πάλι λιγνίτης: Βρώμικος αλλά φτηνός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: