Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ εξομολογείται μετά από 50 χρόνια: Δεν προκάλεσα εγώ τη διάλυση των Beatles – Ο Τζόνι μας το έκανε

File photo Το πρώην μέλος των Μπιτλς Πολ ΜακΚάρτνεϊ. Screenshot via Youtube WIRED




Για περίπου 50 χρόνια ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ ήταν αυτός που σήκωνε το «βάρος» της ευθύνης για τη διάλυση των Beatles, επειδή το 1970 εκδόθηκε ένα δελτίο Τύπου για το σόλο άλμπουμ του, το οποίο σηματοδοτούσε ένα «διάλειμμα» από το θρυλικό συγκρότημα.

Τώρα όμως ο πολυβραβευμένος Βρετανός μουσικός δίνει τη δική του εκδοχή της ιστορίας, λέγοντας ότι δεν ήταν εκείνος που έφταιγε γιατί το θρυλικό συγκρότημα σταμάτησε να υπάρχει.

«Δεν προκάλεσα τη διάσπαση. Αυτό, το έκανε ο Τζόνι μας», δήλωσε, αναφερόμενος στον Τζον Λένον, σε συνέντευξή του στο «This Cultural Life» του BBC Radio 4, η οποία θα μεταδοθεί στις 23 Οκτωβρίου.

Όταν οι Beatles αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους, εκείνος που θεωρήθηκε υπεύθυνος από τη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου ήταν ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ.

Οι θρυλικοί Μπιτλς. Screenshot via Youtube
BBC News

«Όχι, όχι, όχι. Ο Τζον μπήκε σε ένα δωμάτιο μια μέρα και είπε ότι φεύγω από τους Beatles. Και είπε: ”Είναι πολύ συναρπαστικό, είναι μάλλον σαν διαζύγιο”. Και μετά μείναμε να μαζέψουμε τα κομμάτια» είπε ο 79χρονος ΜακΚάρτνεϊ στον Τζον Γουίλσον, στον οποίο έδωσε την συνέντευξη.

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ σημείωσε ότι η πρόθεσή του ήταν οι Beatles να παραμείνουν ενωμένοι.

Ανατρέχοντας στην περίοδο που αποκαλεί «την πιο δύσκολη της ζωής του», αποκάλυψε ότι ο ίδιος ήθελε να συνεχίσουν να υπάρχουν τα «Σκαθάρια», αφού ύστερα από 8 χρόνια κοινής πορείας συνέχιζαν να παράγουν «αρκετά καλή μουσική».

«Ήταν η μπάντα μου, ήταν η δουλειά μου, ήταν η ζωή μου», τόνισε, προσθέτοντας: «Ήθελα να συνεχιστεί. Νόμιζα ότι κάναμε αρκετά καλά πράγματα – Abbey Road, Let It Be, όχι άσχημα – και σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν ο Τζον Λένον δεν είχε εγκαταλείψει την μπάντα, το μουσικό ταξίδι της θα μπορούσε να είχε συνεχιστεί. «Θα μπορούσε να γίνει αυτό. Το πραγματικό ζήτημα ήταν ότι ο Τζον έφτιαχνε μια καινούργια ζωή με την Γιόκο… Ο Τζον ήθελε πάντα να ελευθερωθεί από την κοινωνία επειδή, ξέρετε, τον μεγάλωσε η θεία του Μίμι, που τον καταπίεζε αρκετά, έτσι είχε πάντα τάσεις απόδρασης».

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν θεωρεί υπεύθυνη την Γιόκο Όνο. «Ήταν ένα υπέροχο ζευγάρι. Υπήρχε τεράστια δύναμη εκεί», συμπλήρωσε.

Η οδηγία του νέου τότε μάνατζερ του γκρουπ Άλεν Κλάιν προς τα μέλη των Beatles, να μην πουν τίποτα στον Τύπο, ενίσχυσε τη σύγχυση σχετικά με το ποιος προκάλεσε τη διάλυση.

«Ήμασταν υποχρεωμένοι να υποκρινόμαστε για μερικούς μήνες. Αυτό ήταν περίεργο γιατί όλοι ξέραμε ότι ήταν το τέλος για τους Beatles αλλά δεν μπορούσαμε απλά να φύγουμε» είπε ο ΜακΚάρτνεϊ.

Ανέφερε, επίσης, ότι κατέληξε να μηνύσει τα άλλα μέλη του συγκροτήματος, επιζητώντας τη διάλυση του συμβολαίου τους ώστε να προστατεύσει τη μουσική τους από τον Κλάιν.

«Έπρεπε να δώσω μάχη και ο μόνος τρόπος που μπορούσα να το κάνω αυτό ήταν μηνύοντας τα άλλα “Σκαθάρια”, επειδή ήταν με τον Κλάιν. Και με ευχαρίστησαν για αυτό έπειτα από χρόνια», σημείωσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ.

Πληροφορίες από BBC / Guardian

Η Madonna το τερμάτισε: Σήκωσε τη φούστα της και ξάπλωσε στο γραφείο του παρουσιαστή Τζίμι Φάλον

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: