Ο Κλοπ «βάζει στη θέση τους» τους αντεμβολιαστές: «Όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο είναι σαν να οδηγούν μεθυσμένοι»

File photo Ο προπονητής της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ. EPA/JOSE COELHO μέσω ΚΥΠΕ




Είναι γνωστό ότι ο Γιούργκεν Κλοπ δεν μασάει τα λόγια του και ενίοτε με τις δηλώσεις του προκαλεί αίσθηση. Αυτή τη φορά ο Γερμανός προπονητής θέλησε να δώσει το δικό του στίγμα για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορωναϊού.

Ο τεχνικός της Λίβερπουλ εξέφρασε την απορία του με όσους δεν πραγματοποιούν το εμβόλιο κατά του covid-19 και επεσήμανε πως στους «κόκκινους» το 99% του δυναμικού της ομάδας έχει εμβολιαστεί.

«Σε μας το 99% είναι εμβολιασμένοι. Δεν χρειάστηκε να πείσω τους παίκτες μου, ήταν μια απόφαση που λήφθηκε φυσικά από την ομάδα. Στο μυαλό μου είναι κάτι σαν να οδηγείς μεθυσμένος. Πιθανότατα όλοι μας έχουμε βρεθεί σε μια περίσταση που είχαμε πιει 1-2 μπίρες και νιώσαμε πως μπορούμε να οδηγήσουμε, αλλά βάσει του νόμου δεν πρέπει να το κάνουμε κι έτσι δεν οδηγούμε. Αυτός ο νόμος δεν είναι για να προστατέψει εμένα όταν έχω πιει δυο μπίρες και θέλω να οδηγήσω. Είναι για να προστατέψει τους άλλους από μένα που είμαι μεθυσμένος. Για μένα με το εμβόλιο ισχύει ακριβώς το ίδιο. Δεν εμβολιάζομαι μόνο για να προστατευτώ, αλλά για να προστατεύσω και τους άλλους γύρω μου», ανέφερε ο Γερμανός προπονητής.

Ο Γιούργκεν Κλοπ θέλησε να δώσει και μία απάντηση σε όσους θεωρούν ότι το εμβόλιο αποτελεί μία παρέμβαση στην ελεύθερη ατομική επιλογή:

«Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι περιορισμός της ελευθερίας σου, γιατί αν είναι, τότε και το να μην σου επιτρέπεται να πίνεις και να οδηγείς είναι επίσης περιορισμός της ελευθερίας σου. Εγώ εμβολιάστηκα γιατί νοιάζομαι για τον εαυτό μου, αλλά ακόμη περισσότερο για τους άλλους γύρω μου. Αν κολλήσω κορωναϊό και υποφέρω, είναι λάθος μου. Αν κολλήσω και τον μεταδώσω, είναι πάλι λάθος μου και όχι των άλλων».

Πληροφορίες από ΕΡΤ

Champions League: Ασταμάτητος ο κατήφορος της Μπαρτσελόνα – Ο Κιέζα με ιστορικό ρεκόρ «εξουδετέρωσε» την Τσέλσι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: