Περισσότεροι από 14.900 Έλληνες έχουν ήδη ψηφίσει επιστολικά για τις ευρωεκλογές: Πως θα εντοπιστεί όποιος θελήσει να διπλοψηφίσει [video]

FILE PHOTO: Φάκελος της επιστολικής ψήφου, ΑΝΑ – MPA/PM PRESS OFFICE/DIMITRIS PAPAMITSOS




Από τους περίπου 202.500 εκλογείς που έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν με επιστολή, οι 14.950 έχουν ήδη ψηφίσει και αποστείλει τον φάκελο με την ψήφο τους προς το υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό έκανε γνωστό ο Νάσος Μπαλέρμπας, γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς για το πού πηγαίνουν οι φάκελοι όσων έχουν ήδη ψηφίσει μέσω επιστολικής ψήφου, ο κ. Μαλέρμπας απάντησε:

«Oι απαντητικές επιστολές με τις ψήφους συγκεντρώνονται και φυλάσσονται στο Περιστέρι, όπου το πρωί της Κυριακής, επιτροπές με δικαστικούς, θα παραλάβουν κάλπες με τις επιστολικές ψήφους και αυτές θα μπουν κανονικά στην καταμέτρηση των ψήφων».

Για τα προβλήματα που έχουν καταγγείλει εκλογείς

Απαντώντας σε ερωτήματα για τα προβλήματα που έχουν καταγγείλει εκλογείς, σχετικά με την παραλαβή του φακέλου με το υλικό, που απεστάλη από το ΥΠΕΣ μέσω των ΕΛΤΑ και μιας ιδιωτικής εταιρείας ταχυμεταφορών, ο κ. Μπαλέρμπας ανέφερε ότι από το σύνολο των 202.500 είναι λιγότερες από 100 οι περιπτώσεις που δεν έχουν παραλάβει οι ψηφοφόροι τους φακέλους τους.

«Αυτή τη στιγμή, έχουν ήδη κατανεμηθεί όλοι οι εκλογείς σε περίπου 19.380 εκλογικά τμήματα ανά την χώρα. Σε αυτούς τους καταλόγους υπάρχουν και όσοι έχουν επιλέξει την επιστολική ψήφο με την ένδιεξη «Τ» δίπλα στο όνομα τους και έτσι δεν θα τους επιτρέπεται να ψηφίσουν σε κάποιο εκλογικό τμήμα. Θα υπάρχει και η ένδειξη «Ε» σε όσους έχουν επιλέξει να ψηφίσουν ως ετεροδημότες, οι οποίοι επίσης δεν θα μπορούν να ψηφίσουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, επομένως δεν υπάρχει θέμα για διπλοψηφίες», επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ.




Ερωτηθείς για τα ηλικιακά στοιχεία αυτών που επέλεξαν να ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου είπε ότι προηγείται η πιο παραγωγική ηλικία, δηλαδή οι ηλικίες 40-51 και αμέσως μετά έρχονται οι ηλικίες 51-60 ετών.

«Οι συγκεκριμένοι εκλογείς είναι κυρίως οι εργαζόμενοι και οι αποτελούντες τον παραγωγικό ιστό της χώρας», τόνισε o κ. Μπαλέρμπας.

«Η επιστολική ψήφος διεξάγεται αυτή τη στιγμή με έναν άψογο τρόπο. Τα προσωπικά δεδομένα είναι απόλυτα ασφαλή και είναι ενδεικτικό ότι από το εξωτερικό έχουν δηλώσει συμμετοχή στην επιστολική ψήφο τριπλάσιοι πολίτες από όσους ήταν στις εθνικές εκλογές του 2023», σημείωσε τέλος ο γ.γ. του ΥΠΕΣ.

Δημοσκόπηση Opinion Poll για Ευρωεκλογές: 33,3% η Νέα Δημοκρατία με 15,5% για ΣΥΡΙΖΑ και τρεις μονάδες πίσω το ΠΑΣΟΚ * Τέταρτο κόμμα η «Ελληνική Λύση» μπροστά από το ΚΚΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: