Μόσιαλος: Να θεσπίσει η Πολιτεία πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά” για πρόληψη – διάγνωση καρκίνου μαστού

Με σύνθημα «Δε φοβάμαι να το ψάξω» και με την προτροπή «Κάνε τον προληπτικό έλεγχο τρόπο ζωής», η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών οργανώνουν ενημερωτικές δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού, τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021. Οι δράσεις, που ξεκίνησαν σήμερα από την Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, θα συνεχιστούν το επόμενο 15ημερο σε κεντρικά σημεία, όπως σταθμούς Μετρό, μεγάλες αγορές κ.α.ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ /STR




Η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να θεσπίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου και να το ονομάσει «Φώφη Γεννηματά», αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Eπιστημών του Λονδίνου (LSE).

Όπως αναφέρει, «η δημόσια ζωή της χώρας είναι πολύ φτωχότερη από σήμερα. Δεν αναφέρομαι στην πολιτική μόνο, γιατί η Φώφη Γεννηματά δίδαξε ευρύτερα τι σημαίνει να είσαι όχι μόνο σημαντική πολιτικός αλλά και αξιοπρεπής και γενναία γυναίκα. Ως το τέλος».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ

Κοντά στις 4.000 τα κρούσματα και εκτίναξη με 54 θανάτους: Ανεμβολίαστοι 314 από τους 354 διασωληνωμένους

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: