Μυστήριο η διαθήκη Μίκη Θεοδωράκη: Άνοιξε και … δεν άνοιξε – Δεν περιμένουμε εκπλήξεις λέει η Μαργαρίτα [video]

File Photo: Ο Μίκης Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την μουσική παράσταση “Canto General” στο Ηρώδειο, το 2000. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ




Από ώρα σε ώρα αναμένουν οι δικηγόροι της οικογένειας του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη την γνωστοποίηση του περιεχομένου της διαθήκης του.

Το άνοιγμα της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη ανακοινώθηκε χθες από την έδρα του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Πέραν της κατανομής της περιουσίας του Μίκη όσο και των δικαιωμάτων της τεράστιας δημιουργίας του, η δημοσιοποίηση της διαθήκης θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και για το κατά πόσον ο Μίκης Θεοδωράκης αναγνωρίζει ή αναφέρει τον Νίκο Κουρή -ο οποίος στην πρόσφατη εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων έχασε προσωρινά το δικαίωμα να αναφέρεται στον Μίκη Θεοδωράκη ως πατέρα του.

Η οικογένειά του μεγάλου μουσικοσυνθέτη αναμένει μεν να λάβει γνώση του περιεχομένου της αλλά και να “μην αναμένει εκπλήξεις” όπως δήλωσε τουλάχιστον η κόρη του Μίκη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Πληροφορίες που επικαλούνται τους δικηγόρους της οικογένειας – οι οποίοι αναμένουν τα αντίγραφα της διαθήκης προκειμένου να προβούν σε δηλώσεις –  αναφέρουν ότι άμεσα θα αποκαλυφθεί το περιεχόμενο της διαθήκης στην οικογένειά του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη – δηλαδή στα παιδιά του Μίκη, Μαργαρίτακαι Γιώργο, καθώς και στα εγγόνια του.

  • “Δεν έχει ανοίξει ακόμα η διαθήκη… Δεν μπορώ να μιλήσω… Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα το εξωφρενικό. Δεν περιμένουμε εκπλήξεις”, είπε νωρίτερα σήμερα η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη στο Star.

Το άνοιγμα της διαθήκης έρχεται 1,5 μήνα πριν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη προκειμένου ο Νίκος Κουρής να σταματήσει να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης».

Η συζήτηση αναμένεται στις 30 Νοεμβρίου 2021, ενώ έχει προηγηθεί η έκδοση προσωρινής διαταγής για το ίδιο θέμα. Μάλιστα, η προσωρινή διαταγή που εξέδωσε η πρόεδρος Πρωτοδικών, Ουρανία Φλεριανού, αναφέρει ότι το δικαστήριο «απαγορεύει στον καθ’ ου (σ.σ: Νίκο Κουρή) να χρησιμοποιεί το όνομα «Μίκης Θεοδωράκης» με την επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του, τούτο δε έως τη συζήτηση της αίτησης κατά την ορισθείσα δικάσιμο και υπό τον όρο αυτής».

Υπενθυμίζεται, ότι με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ζητά μεταξύ άλλων «να εκδοθεί προσωρινή διαταγή απαγορεύουσα τη συνέχεια της παράνομης χρήσης του ονόματος (κύριου, πατρώνυμου και επωνύμου Μίκης Θεοδωράκης) με επίκληση της ιδιότητας του δήθεν γιου του και την παράλειψη να επαναλάβει αυτή στο μέλλον μέχρι εκδόσεως αποφάσεως επί της παρούσας αίτησης».

Ο κ. Κουρής υποστηρίζει πως είναι γιος του μουσικοσυνθέτη και θα κάνει τεστ DNA προκειμένου αυτό να αποδειχθεί και τυπικά. Η επόμενη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών, αναμένεται να δοθεί στη δικαστική αίθουσα στο τέλος Νοεμβρίου, εκτός και αν δοθεί άμεσα λύση από την ίδια την διαθήκη του Μίκη.

Η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα: Ουδείς γνωρίζει το περιεχόμενό της

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: