Κυκεώνας Ζαχάροβα με ύβρεις κατά Ευρώπης, συστάσεις στον Μητσοτάκη και επίκληση σε Εθνική Αντίσταση και Μίκη Θεοδωράκη!

FILE PHOTO: Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στη Μόσχα. EPA/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY/ HANDOUT HANDOUT MANDATORY CREDIT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Tην έντονη όχληση της Μόσχας για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Οδησσό και τη ρωσική πυραυλική επίθεση, εξέφρασε με μια ανάρτηση – αχταρμά ​το βράδυ της Πέμπτης η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Μάλιστα, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ επέλεξε να απαντήσει στις δηλώσεις του πρωθυπουργού επικαλούμενη ακόμη και τον Μίκη Θεοδωράκη.

Στην ανάρτησή της (στο Τelegram) η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: ‘’Σε αυτή τη σκοτεινή ώρα για την Ευρώπη, δείξαμε την αποφασιστικότητά μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία με ένα ενιαίο μέτωπο, κάτι που οι εχθροί μας μπορεί να μην περίμεναν. Δεν θα μας τρομάξετε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί’’».

«Αποκάλεσε επίσης τη Ρωσία εχθρό της Ευρώπης».

H ανάρτηση της Μαρίας Ζαχάροβα στο Τelegram

«Πρώτον, δεν έχουμε τρομοκρατήσει την Ελλάδα ή κανέναν άλλον και δεν τους τρομοκρατούμε. Δεν θα βρείτε ούτε ένα παράδειγμα» αναφέρει η Ρωσίδα αξιωματούχος στην ανάρτησή της και προσθέτει:

«Δεύτερον, η Ευρώπη ήταν διαφορετική. Το Τρίτο Ράιχ ήταν επίσης Ευρώπη. Για μια τέτοια ναζιστική Ευρώπη, θα είμαστε πάντα εχθροί.

«Τρίτον, στο σοβιετικό/ρωσικό σχολείο μου, στο συνηθισμένο μάθημα μουσικής για κάθε μαθητή μας, μελέτησα τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Ήξερα και τη μουσική του και τη μοίρα του. Και αυτός ήταν εχθρός της Ευρώπης, της ναζιστικής Ευρώπης».

«Μην προδίδεις Κυριάκο τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης!» καταλήγει η Μαρία Ζαχάροβα.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: