Η Λάρισα απέκλεισε στα πέναλτι τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Κύπελλο: «Στο τέλος θα πάτε φυλακή», ανακοίνωση της ΑΕΛ για διαιτησία [video]

Photo Οι πανηγυρισμοί των παικτών και του προπονητικού τιμ της Λάρισας. Screenshot via glomex COSMOTE TV




Στα πέναλτι κρίθηκε η αναμέτρηση της Λάρισας με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τους Θεσσαλούς να παίρνουν τελικά το «εισιτήριο» για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ωστόσο το παιχνίδι είχε και συνέχεια, με τις δύο ομάδες να εκδίδουν ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας, διαμαρτυρόμενες έντονα για τα δύο πέναλτι που δόθηκαν.

Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης τελείωσε με 1-1, με την Λάρισα να ανοίγει το σκορ στο 52′ με τον Μαυριά, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ με τον ίδιο τρόπο ο ΠΑΣ Γιάννινα έφερε το ματς στα ίσια στο 61′ με τον Κάργα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μάλιστα έμεινε και με δέκα παίκτες στη φάση του πέναλτι, καθώς αποβλήθηκε ο Γκαρντάβσκι.

Μετά το γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα ο ρυθμός έπεσε αισθητά και οι ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Ούτε εκεί όμως μπόρεσε κάποια ομάδα να σκοράρει, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να βρίσκει δύο φορές (στο 99′ με τον Σάλιακα και στο 120′ με τον Σνάιντερ) τον Θεοδωρόπουλο.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι, οι γηπεδούχοι ήταν πιο εύστοχοι, επικράτησαν με 3-1 και έτσι ο ΠΑΣ Γιάννινα έγινε η δεύτερη ομάδα της Super League (μετά τον Αστέρα Τρίπολης) που αποκλείεται πρόωρα από το Κύπελλο.

ΑΕΛ (Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Ομάρ, Παπαγεωργίου, Μπαντιμπαγκά, Κολομπίνο, Νικολιάς (66′ Γιάκος), Μαυριάς (91′ Γλυνός), Όγκμποε (66′ Ακούνια).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Ρίζος (67′ Πίρσμαν), Παντελάκης, Μίνα (46′ Τριάδης), Καραχάλιος (91′ Λιάσος), Σιόντης (84′ Μορέιρα), Γκαρντάφσκι, Περέα, Μιλιντσεάνου (46′ Σνάιντερ).

Ανακοίνωση ΠΑΣ Γιάννινα: «Ξεκάθαρη αλλοίωση της εξέλιξης του αγώνα»

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πριν τελειώσει η αναμέτρηση στο «Αλκαζάρ» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για το πέναλτι που κέρδισαν οι «βυσσινί».

Στη φάση του 47ου λεπτού η Λάρισα κέρδισε πέναλτι, ενώ παράλληλα αποβλήθηκε και ο Γκαρντάβσκι, διότι ο διαιτητής Παπαπέτρου θεώρησε ότι η μπάλα χτύπησε στο χέρι του παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι Γιαννιώτες διαμαρτύρονται για την απόφαση και κάνουν λόγο για «αλλοίωση της εξέλιξης του αγώνα».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Δυστυχώς για ακόμα μία φορά η διαιτησία είναι κάτω του μετρίου με ξεκάθαρη αλλοίωση της εξέλιξης του αγώνα.

Ακόμα απορούμε με την απόφαση του διαιτητή σε μία φάση με καθαρή οπτική από την πλευρά του, για πέναλτι που δήθεν έγινε και οδήγησε σε αποβολή του ποδοσφαιριστή μας, μετά τις πρώτες βοήθειες βέβαια που δέχτηκε γιατί η μπάλα τον βρήκε στο πρόσωπο και όχι στο χέρι».

Ανακοίνωση και της ΑΕΛ: «Στο τέλος θα πάτε φυλακή»

Έντονα παράπονα όμως για τις διαιτητικές αποφάσεις της αναμέτρησης εξέφρασε και η Λάρισα.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα για το πέναλτι που κέρδισαν οι «βυσσινί», η ΑΕΛ εξέδωσε και αυτή από την πλευρά της σκληρή ανακοίνωση και διαμαρτύρεται για το πέναλτι που υποδείχθηκε υπέρ του Περέα.

«Άμα έχεις πατέρα τον μεγαλύτερο απατεώνα που πέρασε από την Αθηναϊκή επιχειρηματική κοινωνία και ένα από τα μεγαλύτερα λαμόγια που πέρασαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να περιμένει κανείς από εσένα τίποτα καλύτερο.

Εμείς θα τους νικήσουμε όλους, ό,τι και να κάνετε, όπως και να το κάνετε, στο τέλος θα πάτε φυλακή», αναφέρει ο σύλλογος της Λάρισας.

Πληροφορίες από ΕΡΤ

Super League: Άκυρη η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων – Δεκτή η προσφυγή του Ολυμπιακού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: