Οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ λένε όχι στον εξοχότατο ΓΑΠ: Γελοιοποιείται η “ενωτική” πρωτοβουλία του

FILE PHOTO: Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά (Κ) σε εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα “ΠΑΣΟΚ: Κίνημα Αλλαγής, Δύναμη Ελπίδας”, όπου εορτάστηκαν τα 47 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021. Δεξιά ο ΓΑΠ, Γιώργος Παπανδρέου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Έντονες είναι οι διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου, μετά την απόσυρση της κ. Φώφης Γεννηματά.

Στο πλαίσιο της δήθεν …ενωτικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο εξοχότατος Γιώργος Παπανδρέου, άλλως ΓΑΠ, συνάντησε ή συνομίλησε την Κυριακή με υποψήφιους αρχηγούς, οι οποίοι όμως, επιμένουν στην απόφασή τους να διεκδικήσουν την ηγεσία.

Μέχρι της στιγμής, το σχέδιο του κ. ΓΑΠ να πείσει τους υποψήφιους να αποχωρήσουν, ώστε να αλώσει το ΚΙΝΑΛ, δεν του βγήκε. Αντίθετα έχει γελοιοποιηθεί.

Σε αυτό το σκηνικό, ο Ανδρέας Λοβέρδος έστειλε μήνυμα στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, και διασπαστή του Κινήματος επισημαίνοντας ότι όποιος επιθυμεί να είναι υποψήφιος θα πρέπει να σέβεται τις θεσμικές διαδικασίες και αποφάσεις, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι κ. ΓΑΠ αντιπροσωπεύει το παρελθόν, ενώ ο ίδιος το μέλλον.

Με δήλωσή του από το Καρπενήσι, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε:

«Θέλω να σας πω κάτι και να το καταλάβετε καλά. Υπακούω μόνο και προσαρμόζομαι μόνο στις θεσμικές αποφάσεις του κόμματος, στις οποίες και συμμετέχω με την ψήφο μου ως στέλεχος του κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου, όπως ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σημίτης, πρέπει να βοηθήσουν την κυρία Γεννηματά, εγγυώμενοι όλοι μαζί οι πρώην αρχηγοί την ενότητα του κόμματος και τη σοβαρότητα των διαδικασιών. Άλλος ρόλος κατά τη δική μου γνώμη δεν υπάρχει.

»Όποιος όμως, απευθύνομαι σε όλα τα στελέχη και στον κ. Παπανδρέου, όποιος θέλει να κατέβει, υπάρχουν οι θεσμικές αποφάσεις του κόμματος και να τις τηρήσει. Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου κάτι άλλο που μπορώ εγώ να πω. Θα είμαι υποψήφιος, είμαι ήδη υποψήφιος. Όρισα σήμερα εκπρόσωπό μου στα μέσα μαζική ΜΜΕ μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου τον Σπύρο Καρανικόλα. Είμαι εδώ και θα νικήσουμε. Στις 5 Δεκεμβρίου το βράδυ θα νικήσουμε. Το πρωί εκείνης της ημέρας θα κάνει εκλογές το ΚΙΝΑΛ και, αν οι πολίτες με προτιμήσουν, θα είμαι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Βεβαίως ο κ. Παπανδρέου ισχυρίζεται ότι η πρωτοβουλία του έχει στόχο την ενότητα και τη διεύρυνση της παράταξης, κάτι που δεν είναι αλήθεια. Ο στόχος του ήταν να αλώσει το κόμμα.

Συνεργάτες του διαρρέουν ότι μπορεί και σήμερα να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, μία πολύ αρνητική εξέλιξη για το κόμμα. Είναι γνωστή η ανικανότητα του κ. Παπανδρέου-ΓΑΠ, ο οποίος και προσπάθησε χωρίς επιτυχία να επιτύχει τη διάσπαση του ΚΙΝΑΛ, ιδρύοντας ένα νέοκόμμα, το οποίο πήγε άπατο στις εκλογές.

Ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με τον Παύλο Γερουλάνο και τον Παύλο Χρηστίδη. «Είχαμε εποικοδομητική συζήτηση με τον Γιώργο Παπανδρέου» είπε ο κ. Χρηστίδης.

«Πρέπει να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στη χώρα μας» σημείωσε με νόημα ο κ. Γερουλάνος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε τους πρώην προέδρους του κόμματος να εγγυηθούν την ενότητα και σοβαρότητα της εσωκομματικής διαδικασίας.

«Όποιος θέλει να είναι υποψήφιος, υπάρχουν οι θεσμικές αποφάσεις του κόμματος» τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

«Mετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά από την διεκδίκηση της ηγεσίας για λόγους υγείας δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα, το ίδιο και η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Παπανδρέου θα δημιουργήσει νέα κατάσταση» είπε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσεις ως λαγός του διασπαστή πρώην πρωθυπουργού.

Ο κ. ΓΑΠ συνομίλησε επίσης με τον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος υπογράμμισε: «Θα είμαι υποψήφιος μέχρι το τέλος».

Ο κύκλος των επαφών ξεκίνησε με τον γραμματέα του κόμματος. «Όλοι να εγγυηθούμε την σοβαρότητα της διαδικασίας» σημείωσε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Όλοι να σεβαστούν την διαδικασία. Η ενότητα των κομμάτων ενισχύεται από τον σεβασμό στην θεσμική λειτουργία τους» είπαν συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη.

Από ό,τι φαίνεται, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις και όλοι αναμένουν να δουν τι θα πράξει μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, που λήγει η ημερομηνία για νέες υποψηφιότητες και συλλογή υπογραφών για την κούρσα ηγεσίας στις 5 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την ερχόμενη Τρίτη ο κ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και θα επιστρέψει στην Αθήνα την Τετάρτη, οπότε αναμένεται να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του.

Όπως λένε συνεργάτες του, ο Γιώργος Παπανδρέου κινείται δήθεν προς την κατεύθυνση της ενότητας και της προοπτικής της παράταξης.

Τη Δευτέρα ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να συναντηθεί στο γραφείο του στη Βουλή με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Βασίλη Κεγκέρογλου.

Λοβέρδος προς Παπανδρέου: Όποιος θέλει να είναι υποψήφιος να ακολουθήσει τις θεσμικές αποφάσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: