Η αισχρή προπαγάνδα του Ερντογάν για τους ακτιβιστές των ΗΠΑ: Συνεργάζονται δήθεν με …”τρομοκράτες”!!! Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με την Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπαιντεν, αναχωρούν από τον Λευκό Οίκο. EPA, LEIGH VOGEL, POOL




Οι Τούρκοι αντιδρούν με ψέματα στην εκστρατεία των πιο σημαντικών ακτιβιστικών οργανώσεων, που δρουν στην Ουάσιγκτον, και ασχολούνται με την ακύρωση κάθε προσπάθειας για αγορά αμερικανικού πολεμικού υλικού από την Τουρκία. Τους κατηγορούν για δήθεν σχέσεις με τρομοκράτες.

Η Αγκυρα δεν θα δείξει ενδιαφέρον μόνο για τα μαχητικά F-16 αλλά και για τους Πάτριοτ (Patriot), βασικά για να υλοποιήσει ένα σατανικό σχεδιασμό που δείχνει και τον τρόπο σκέψης του Ταγίπ Ερντογάν.

Να κρατήσει τους ρωσικούς S-400, και να πάρει την ίδια στιγμή και τα F-16 και τους Πάτριοτ.

Ή, αν εισπράξει άρνηση από τους Αμερικανούς να στραφεί αποκλειστικά στην ρωσική και την κινεζική αγορά.

  • Για τα θέματα αυτά, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου κατά την παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με τον Γιάννη Παπαδόπουλου.

Σημείωσε σχετικά:

Σύμφωνα με σημαντικούς νομοθέτες οι αμερικανικοί νόμοι απαγορεύουν κάθε πώληση στρατιωτικού υλικού από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, για όσο διάστημα κατέχουν τους S-400. Άρα δεν απαγορεύεται μόνο η πώληση των μαχητικών F-35.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν βλακωδώς ότι οι ρωσικοί S-400 δεν είναι απειλή για τα F-16. Θα αποδειχθεί από την έρευνα που διεξάγεται από το Πεντάγωνο ότι είναι απειλή.

Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει στείλει κανένα αίτημα στη Βουλή και τη Γερουσία για τα τουρκικά F-16. Και δεν γνωρίζουμε εάν -λόγω των σφοδρών αντιδράσεων- στείλει τέτοιο αίτημα. Όμως, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει μέχρι της στιγμής το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, δεν είναι αυτό που λέμε καθαρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το θέμα από το Πεντάγωνο. Στο υπουργείο Άμυνας συνεδριάζει και ο μηχανισμός που ανέλαβε το άλλο πρόβλημα, των F-35.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ζητά να επιστραφεί η προκαταβολή αλλά ξεχνά ότι λόγω της συμμετοχής της Τουρκίας στο εν λόγω πρόγραμμα, η τουρκική πολεμική βιομηχανία κέρδισε πολλά εκατομμύρια, αλλά έλαβε και αμερικανική τεχνολογία.

  • Οι Τούρκοι προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να δείξουν ότι οι ακτιβιστές του HALC και οι Αρμένιοι έχουν δήθεν σχέσεις με τους «τρομοκράτες» του PKK.

Έχουν ήδη συνασπιστεί όλες οι σημαντικές οργανώσεις και έχουν εκδώσει σκληρή ανακοίνωση εναντίον της Τουρκίας με την έκκληση προς τους Αμερικανούς νομοθέτες να σταματήσουν κάθε ενίσχυση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Της επίθεσης ηγήθηκε Τούρκος ανταποκριτής εδώ στην Ουάσιγκτον που έκανε την παραπάνω ψευδή αναφορά. Διότι οι ακτιβιστές του HALC συνεργάζονται με νόμιμη κουρδική οργάνωση, συνεργάζονται με τους Αρμένιους και τους Ινδούς. Συνεργάζονται με την μεγαλύτερη εβραϊκή οργάνωση.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα γίνουμε μάρτυρες μεγάλων συγκρούσεων. Η Τουρκία αναζητά συμμάχους και δεν βρίσκει προς το παρόν, αλλά έκανε γνωστή την πρόθεση της για να συνεργαστεί με μεγάλα γραφεία λόμπι για να αντιμετωπίσει τους ακτιβιστές.

Θυμίζω είναι οι ίδιοι που σταμάτησαν την πώληση των F-35 στην Τουρκία, διότι μπόρεσαν να τη συνδέσουν με το ρωσικό σύστημα S-400.

Το βίντεο της ανταπόκρισης του αναλυτή του OPEN και αρθρογράφου της Hellas Journal ακολουθεί:

Προς νέα σύγκρουση Λευκού Οίκου και Ομογένειας για τα “μάτια” του Ερντογάν και για τα F-16: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: