Επί τάπητος η διμερής οικονομική συνεργασία με τη Λιβύη: Αποστολή του υφυπουργού Εξωτερικών Φραγκογιάννη

FILE PHOTO: Ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Διήμερη επίσκεψη στη Λιβύης πραγματοποιεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, συνοδευόμενος από εκπροσώπους ελληνικών εταιρειών, οι οποίοι συμμετέχουν τόσο στο επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας- Λιβύης, όσο και στη διεθνή έκθεση Libya Build.

Στο επίκεντρο της ατζέντας του υφυπουργού βρίσκεται η διάνοιξη οικονομικών διαύλων επικοινωνίας με την Τρίπολη, λίγους μήνες πριν η Λιβύη οδηγηθεί στις πρώτες μετεμφυλιακές εκλογές.

Τη συστηματική προσπάθεια επέκτασης της διπλωματικής επιρροής της όχι μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στη Βόρεια Αφρική συνεχίζει η Αθήνα. Ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα οικονομικής διπλωματίας βρέθηκε για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες στην Τρίπολη της Λιβύης.

Ο υφυπουργός συναντήθηκε με τον λίβυο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για πολιτικά θέματα, με την ατζέντα τους δύο άνδρες να περιλαμβάνει τις προοπτικές διμερούς οικονομικής συνεργασίας, σε μια σειρά από τομείς, με τον κ. Φραγκογιάννη να επαναλαμβάνει πάντως την απόλυτη προσήλωση της Αθήνας στο Διεθνές Δίκαιο.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης που είναι αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία τόνισε ότι “υποστηρίζουμε την διενέργεια εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου, την απόσυρση των ξένων δυνάμεων από την χώρα, θέλουμε μια Λιβύη που να στέκεται μόνη της στα πόδια της”.

Από την πλευρά του ο Καλίλ Ισά υφυπουργός Εξωτερικών είπε ότι “εκτιμούμε ιδιαίτερα τις ελληνικές θέσεις απέναντι στη Λιβύη, εκτιμούμε όλα τα βήματα της Ελλάδας για την περαιτέρω ανάπτυξη της Λιβύης

Στην Τρίπολη ταξίδεψαν εκπρόσωποι ελληνικών εταιρειών, συμμετέχοντας στην πρώτη παγκοσμίως επιχειρηματική αποστολή που γίνεται στη Λιβύη μετά τον εμφύλιο.

Ο κ. Φραγκογιάννης επισήμανε ότι “η Ελλάδα είναι έτοιμη να επαναβεβαιώσει την παρουσία της στη Λιβύη. Στη βάση της αλληλεγγύης, της φιλίας, του σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο”.

Στόχος της Αθήνας είναι η ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων με την Τρίπολη μέσω της αναβίωσης των οικονομικών δεσμών των δύο χωρών.

Ο Γιάννης Σμυρλής γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων
ανέφερε ότι “είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπω ξανά τις ελληνικές εταιρείας να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην οικονομία της Λιβύης”.

Το Enterprise Greece υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβυκή Αρχή Επενδύσεων, με σκοπό την άμεση ενεργοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων στο λιβυκό έδαφος.

Αποστολή: Πιέρρος Τζανετάκος, ΕΡΤ

Στη Βουλή αύριο το προσχέδιο του προϋπολογισμού: Όλες οι παρεμβάσεις συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: