Αναστασιάδης για Pandora Papers: Με εκπλήττει που πάλι σκόπιμα ενεπλάκη το όνομά μου

File photo: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. ΚΥΠΕ




Απαντήσεις για την εμπλοκή του ονόματός του στις αποκαλύψεις των Pandora Papers έδωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στη διάρκεια συνέντευξής του στο ΡΙΚ.

Για το θέμα ρωτήθηκε ο κ. Αναστασιάδης από τον δημοσιογράφο Αντρέα Κημήτρη, στο πλαίσιο της εκπομπής “Προκλήσεις” του ΡΙΚ

«Οι ίδιοι διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε εις βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν με κατατάσσουν εις εκείνους που είχαν υπεράκτιες εταιρείες για να επενδύσουν. Ανακάλυψαν ότι το δικηγορικό γραφείο που φέρει το όνομά μου, και αυτό είναι που μου αποδίδουν ευθύνη, ενέγραφε εταιρείες, offshore εταιρείες, οι οποίες ήταν, μέχρι πρότινος – διότι με δική μου απόφαση, με απόφαση της κυβέρνησης και σε συμμόρφωση υποδείξεων έχουμε καταργήσει πλέον αυτό το είδος των εταιρειών που απέκρυπταν τους μετόχους», υπογράμμισε στην συνέντευξη ο κ. Αναστασιάδης.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος αναρωτήθηκε για την σκοπιμότητα εμπλοκής του ονόματός του στον κατάλογο των διεφθαρμένων ηγετών, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εκείνο που με εκπλήττει είναι πώς εμπλέκεται πάλι και ποιά σκοπιμότητα υπηρετείται, όταν μιλάς για διεφθαρμένους- κατ’ ισχυρισμόν διεφθαρμένους, διότι δεν μπορώ να υιοθετήσω οτιδήποτε λέγεται – ηγέτες κρατών, αξιωματούχους κρατών που μετέφεραν πλούτο στο εξωτερικό, να εμφανίζεται ένα δικηγορικό γραφείο, επειδή φέρει το όνομα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και να γίνεται ή να προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα.

Αντρέας Κημήτρης, δημοσιογράφος: Ποιά σκοπιμότητα βλέπετε εσείς;

Νίκος Αναστασιάδης: Γνωρίζω σκοπιμότητες, δεν θέλω να κάνω αναφορά, δεν με αφορά ποσώς το θέμα».

Τα Pandora Papers αφορούν σε έγγραφα που χρονολογούνται από το 2015 και περιλαμβάνουν αποκαλύψεις για δραστηριότητες φοροδιαφυγής  που αφορούν  35 νυν και πρώην ηγέτες όπως και 330 δημόσια πρόσωπα διεθνώς.

Με πληροφορίες από gr.euronews.com

Προεδρία της Δημοκρατίας της Κύπρου για τα Pandora Papers: Ουδέν μεμπτόν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: