Βιρτζίνια-ΗΠΑ : Με ζητωκραυγές και χειροκροτήματα η αποκαθήλωση του στρατηγού Ρόμπερτ Λι * Αμφισβήτηση των συμβόλων του παρελθόντος

File photo: Ενα από τα αγάλματα που έχουν απομακρυνθεί στις ΗΠΑ μετά την έξαρση του κινήματος Black Lives Matter,αυτό του στρατηγού της Συνομοσπονδίας των Πολιτειών του Νότου Ρόμπερτ Ε. Λη στην πόλη Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια. EPA/JIM LO SCALZO μέσω ΚΥΠΕ




Υπό τις ζητωκραυγές και τα χειροκροτήματα του συγκεντρωμένου πλήθους απομακρύνθηκε από την λεωφόρο του Ρίτσμοντ στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ το άγαλμα του στρατηγού Ρόμπερτ Λι. Ήταν το τελευταίο άγαλμα άνδρα της Συνομοσπονδίας που παρέμενε στην ιστορική λεωφόρο.

Δύο αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστήριο, την περασμένη εβδομάδα, άνοιξαν το δρόμο για την αφαίρεσή του αγάλματος.

Είχαν προηγηθεί έντονες συζητήσεις για τον σκοπό της παραμονής αυτών των αγαλμάτων στην πόλη που άλλοτε υπήρξε η πρωτεύουσα της Συνομοσπονδίας.

Μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, στις ΗΠΑ ξέσπασε μια έντονη συζήτηση για τον σκοπό που υπηρετούσαν αυτά τα αγάλματα. Πολλά αφαιρέθηκαν ήδη από τις πρώτες ημέρες.

Την ώρα που κατέβαζαν το άγαλμα του στρατηγού Λι, το πλήθος φώναζε συνθήματα για το κίνημα Black Lives Matter.

Μιλώντας στο CNN, η 29χρονη Αλέξια Κλήβελαντ, δήλωσε ότι «το κλίμα ήταν ηλεκτρισμένο», ενώ η γεύση που της άφησε η εξέλιξη ήταν γλυκόπικρη.

«Χαίρομαι που βλέπω να το έχουν κατεβάσει, αλλά θα ήθελα να δω μεγαλύτερη πρόοδο σε θέματα όπως η αστυνομική βία και η ανισότητα στη στέγαση».

Με πληροφορίες Kathimerini.gr

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Γαλλία: Αρχίζει σήμερα η δίκη του Μπατακλάν – «Η νύχτα της 13ης Νοεμβρίου του 2015 μας βύθισε όλους στον τρόμο και την ασχήμια»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: