Στις 11.30 της Δευτέρας ανακοινώνεται ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας: Υπουργός ο Κύπριος Χρήστος Στυλιανίδης;

File photo Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ανακοινώνει τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου στην γ.γ Eνημέρωσης, Αθήνα, Τρίτη 31 Αυγούστου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ μέσω ΚΥΠΕ




Τη Δευτέρα ανακοινώνεται ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος θα είναι και το τελευταίο κομμάτι του παζλ της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Πρώτο Θέμα, οριστικοποιήθηκε το δίδυμο στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, με τον πρώην Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη στη θέση του υπουργού και τον πτέραρχο ε.α Ευάγγελο Τουρνά σε θέση υφυπουργού. Η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων θα γίνει το πρωί της Δευτέρας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης έχει διατελέσει Επίτροπος για την ανθρωπιστική βοήθεια και την διαχείριση κρίσεων, ενώ ο Ευάγγελος Τουρνάς, που θα έχει την επιχειρησιακή ευθύνη, έχει διατελέσει αρχηγός ΓΕΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, στις 11:30 το πρωί, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι η θέση του νέου υπουργού Πολιτικής Προστασίας είχε προταθεί στον Γιάννη Αποστολάκη, πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο οποίος αρνήθηκε να δεχθεί, γεγονός που προκάλεσε πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Ο Αποστολάκης δεν άντεξε το «αποστάτης»: Αρνείται τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας [βίντεο]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: