Στις 10 οι κοινές δηλώσεις Μακρόν – Μητσοτάκη για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Ηλυσίων κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Στις 10 το πρωί της Τρίτης θα γίνουν οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη – Μακρόν, κατά τη διάρκεια των οποίων αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία.

Οι δηλώσεις θα γίνουν από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, θα μεταβεί στις πληγείσες, από τον σεισμό, περιοχές της Κρήτης.

Xθες ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ, μίλησε για ουσιαστική εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας- Γαλλιας και σημείωσε: «Πιστεύω ότι και η Ελλάδα και η Γαλλία είναι δυο χώρες οι οποίες θα βρεθούν τους επόμενους μήνες, τα επόμενα χρόνια, στην πρώτη γραμμή αυτής της ευρωπαϊκής προσπάθειας. Η οποία -να τονίσω- δεν είναι μόνο μία προσπάθεια η οποία καθ΄ οιονδήποτε τρόπο υπονομεύει τις ευρωατλαντικές σχέσεις, ούτε το ΝΑΤΟ. Όσο πιο ισχυρή είναι αμυντικά η Ευρώπη, τόσο περισσότερα θα έχει να συνεισφέρει τελικά στο ΝΑΤΟ», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς για την πρόταση του Εμανουέλ Μακρόν περί δημιουργίας ευρωπαϊκού στρατού, ο κ. Μητσοτάκης τη χαρακτήρισε ως μια ώριμη πρόταση, η οποία «αναγνωρίζει την πολυπλοκότητα των διεθνών σχέσεων». «Τονίζω, η Ευρωατλαντική Συμμαχία αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα, αμυντικό πυλώνα που θα ενώνει πάντα άρρηκτα τις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Όμως, η Ευρώπη έχει την υποχρέωση να μπορεί εφόσον το επιθυμεί να δρα αυτόνομα, χωρίς κατ’ ανάγκη να χρειάζεται την άδεια ή τη συναίνεση οποιουδήποτε άλλου», ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα θα συμμετείχε με πολύ ενεργό τρόπο σε μια τέτοια προοπτική.

Και αμυντική συνδρομή και φρεγάτες και κορβέτες και Rafale: Ελλάς, Γαλλία (ολοκληρωτική) Συμμαχία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: