Ο Πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τον Στυλιανίδη: “Πράξε όπως θες”, η απάντηση…

FILE PHOTO: Ο πρώην Επίτροπος της Κύπρου Χρήστος Στυλιανίδης μιλάει στα εγκαίνια του τέταρτου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών για τον Πολιτισμό και της Αξίες, στους Δελφούς, την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ




Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη όπου τον ρώτησε αν είχε ένσταση με τον διορισμό του Χρήστου Στυλιανίδη, στη θέση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας.

Τα παραπάνω γράφει ο δημοσιογράφος Σπύρος Σιδέρης στην ιστοσελίδα Speedynews και στην anatropinews.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας ιστοσελίδας από την κυπριακή πρωτεύουσα, ο Νίκος Αναστασιάδης φέρεται να απάντησε στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Πράξε όπως θες».

Δημοσιεύματα που διακινούνται από τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν ότι o Κύπριος πρώην Επίτροπος Ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων και ο πρώην αρχηγός ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς, θα είναι το «δίδυμο» στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Λευκωσία απλά ενημερώθηκε, αλλά δεν έδωσε την έγκριση της, καθώς οι σχέσεις του κ. Στυλιανίδη με τον πρόεδρο της Κύπρου είναι κάκιστες. Ο Κύπριος Πρόεδρος και ο Κύπριος Επίτροπος ήταν στενοί συνεργάτες. Και ο κ. Αναστασιάδης τίμησε τον κ. Στυλιανίδη με τη θέση του Επιτρόπου της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όμως λέγεται ότι σημειώθηκαν κάποια σοβαρά περιστατικά που ανάγκασαν τον Κύπριο Πρόεδρο να μην του ανανεώσει τη θητεία. Ο ισχυρισμός από τη Λευκωσία αναφέρει ότι τα περιστατικά αφορούσαν κάποιες θέσεις του κ. Στυλιανίδη για την Τουρκία.

Διπλωματικοί παρατηρητές αναμένουν να δουν πώς θα επηρεάσει τις σχέσεις Αθηνών και Λευκωσίας η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να υπουργοποιήσει τον πρώην Επίτροπο της Κύπρου.

Στις 11.30 της Δευτέρας ανακοινώνεται ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας: Υπουργός ο Κύπριος Χρήστος Στυλιανίδης;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: