Η Λευκωσία δίπλα στην Αθήνα και το Φανάρι για τη Μονή της Χώρας: Η Κύπρος καταδικάζει την απόφαση της ισλαμικής Τουρκίας για μετατροπή της εκκλησίας σε τέμενος

epa11322055 People visit the historic Chora Church during its reopening day as a mosque in Istanbul, Turkey, 06 May 2024. EPA, ERDEM SAHIN




Τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει τη διατήρηση του οικουμενικού χαρακτήρα μνημείων όπως της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, καλεί το Υπουργείο Εξωτερικών, καταδικάζοντας παράλληλα την απόφαση της Τουρκίας να την μετατρέψει σε τέμενος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, «η εφαρμογή της απόφασης της Τουρκίας για λειτουργία της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη ως μουσουλμανικού τεμένους παραβιάζει τη σύμβαση της UNESCO, η οποία την έχει καταχωρίσει ως μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς».

Σημειώνει πως ως κράτος-θύμα της ίδιας προσέγγισης από την Τουρκία για πενήντα συναπτά έτη, η Κύπρος καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες ενέργειες.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει τη διατήρηση του οικουμενικού χαρακτήρα τέτοιων μνημείων και την προστασία της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΗΦ
Λευκωσία, Κύπρος

Η Μαρία Άνχελα είδε τον κατοχικό ηγέτη Τατάρ, αλλά πάλι λάθος κατάλαβε: Ομιλεί για την …”κοινωνία των πολιτών” ενώ βλέπει μόνο τους οπαδούς του “ναι”

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: